Cítite sa tučná? Priberiete ľahšie!

Aj vy ste si mysleli, že je motivačné vedieť, koľko vážite? Opak je pravdou. Ak sa cítime tučné, chudnutie nebude malinou.

17.04.2018 13:00
Chcete ľahšie schudnúť? Využite fotky, odkazy... Foto:
Ľudia, ktorí sa cítia ako tuční, to majú s chudnutím oveľa ťažšie.
debata

Motivuje nás, koľko vážime?

Kto už skúšal schudnúť, pozná východiskový bod. Odvážiť sa a vydať sa na náročnú cestu k hmotnosti, ktorú sme si vysnívali. Vychádza sa z toho, že nás motivuje, ak zistíme, koľko v skutočnosti vážime. Očividne to tak ale nie je.

Vnímanie nás odrádza

Pretože, žiaľ, ozývajú sa tiché hlásky v našej hlave, a to vlastné vnímanie. To nás práve najčastejšie odrádza od našich plánov. Výsledky istej štúdie hovoria jasnou rečou. Ľudia, ktorí sa cítia ako tuční, to majú s chudnutím oveľa ťažšie. A nielen to. Ešte dokonca priberajú.

Duša hrá často prvé husle

Štúdiu viedol autorský tím z Veľkej Británie. Zaujímalo ich, či existuje súvislosť medzi vnímaním tela a cestou k vysnívanej postave. Čiže, či môže úspech v chudnutí ovplyvniť skutočnosť, ak si uvedomujeme, koľko vážime.

Cítite sa tuční? Ľahko priberiete!

Pod drobnohľadom sa ocitli tieto faktory: množstvo diétnych pokusov, typ diéty, životný štýl, poruchy stravovania a váha. Ukázalo sa, že ľudia, ktorí sa cítia tuční, vyskúšali oveľa viac diét, napriek tomu nejedli zdravo alebo viac nešportovali a mali častejšie poruchy stravovania. Možno to teda zhrnúť a povedať, že ľudia, ktorí sa cítia tuční, ľahko priberú.

Nič nie je zbytočné

Výsledok síce znie radikálne a dosť frustrujúco, netreba však zabúdať na to, že autori štúdie sa sústredili na extrémne metódy úbytku hmotnosti a diéty. Štúdia tiež naznačila, že diéty váhu skôr poškodia, ako pomôžu k „figúre snov“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #chudnutie #motivácia #obezita #váha #vnímanie

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...