Naozaj stačí použiť make-up s ochranným faktorom?

Keď použijem make-up s ochranným faktorom, potom už vlastne nepotrebujem opaľovací krém na tvár. Omyl!

20.04.2018 11:00
Viete, aký ochranný faktor v kréme potrebujete? Foto:
Nezúfajte, produkty s ochranným faktorom majú svoj význam.
debata

Nestačí!

Žiaľ, je to nedostatočná ochrana pred slnkom, a to z viacerých dôvodov. Po prvé, denný krém alebo make-up natierame na tvár len v tenkej vrstve. Je to logické, keďže chceme vyzerať čo najprirodzenejšie. No táto tenká vrstva je ako ochrana pred slnkom nedostatočná. Po druhé, nemožno „sčítavať“. Keď použijeme denný krém s ochranným faktorom 15 a následne make-up s faktorom 30, neznamená to, že sme chránení ochranným faktorom 45. A po tretie, make-up a krém nenanášame tak rovnomerne, ako si myslíme. Preto sú niektoré miesta na tvári chránené lepšie, ako iné.

Investícia sa oplatí

Nezúfajte, produkty s ochranným faktorom majú svoj význam. Napríklad v zime (ak sa práve nelyžujeme!), stačí pokožke skutočne ľahká ochrana pred slnkom. Tiež na jar či v lete, keď prechádzame mestom v tieni a nie je práve 40 stupňov.

Ale v lete…

Avšak v horúcich letných dňoch doprajte tvári rozhodne opaľovací krém s vysokou ochranou, ideálne určený na tvár. Možno, že je drahší, zato sa však nebudete extrémne lesknúť. Napokon, aj v lete používajte púder – aspoň na chvíľu ochráni ochrannú vrstvu krému pred mastnotou pokožky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slnko #lesk #make-up #ochranný faktor #opaľovací krém

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...