Jar v znamení diéty? Ale takto nie!

Na zmenu jedálnička sa nastavíte. Ale to nestačí! Čo všetko môže zmariť vaše odvážne plány?

16.04.2018 11:00
obezita, tučnota, nadváha, hmotnosť, chudnutie,... Foto:
Pustite sa do boja! Ale s rozumom.
debata

Pohyb? A načo?

Nech by sa dialo čokoľvek, chudnutie bez pohybu sa nepodarí. Iste, možno prídete o nejaké to kilo, ale vaše telo zostane ochabnuté a nevábne. Vďaka pravidelnému tréningu si vybudujete svalovú hmotu, ale to nie je všetko – pohyb výrazne pomôže aj vášmu metabolizmu, ktorý začne „šliapať“ na čosi vyššie obrátky ako keby ste len sedeli na gauči.

Za týždeň schudnem 5 kíl

Spomaľte… Ak poznáte dobre svoje telo, odvážnejšie a presne definované ciele si dať môžete a nedopadne to sklamaním. Ak však idete do niečoho podobného po prvý raz, zrejme svoje možnosti preceníte. A čo potom? Po náročnom týždni vás namiesto pocitu zadosťučinenia obleje pocit zúfalstva – naozaj som schudla len toľko? A je celkom možné, že ak ste slabšie motivovaná, na celý proces chudnutia sa po prvom týždni „vykašlete“.

Nikomu to nepoviem a všetkých ohúrim

Pri chudnutí je lešie, ak o vašom snažení poviete okoliu. Prečo? Podporí vás. Napríklad tým, že keď prídete do reštaurácie, všetci bez poznámok pochopia, prečo večer nezakončíte sladkou bodkou. Alebo to na vás môže pôsobiť motivačne – okolie čaká na výsledky a vy nechcete sklamať nielen seba, ale ani tých, ktorí vám fandia. Ak sa do boja pustíte sama a potajomky, zlyháte o čosi ľahšie.

Nezjem to, ani tamto

Ide o zdravý životný štýl, ktorý vás má pripraviť o nadbytočné kilá. Zdravý jedálniček nie je o hladovaní – je o príjme potravín plných živín, vďaka ktorým nebudete hladovať a nebudete ani bez energie. je o rovnováhe medzi príjmom a výdajom. Ak si s tým nedokážete poradiť sama, je na mieste osloviť odborníka a nechať si vypracovať reálny stravovací plán. Taký, ktorý bude fungovať!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #chudnutie #trápenie #jedálniček #kilá

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...