Ananásová voda? Myslíme to vážne

Žiadne odšťavovanie tropického ovocia. Experti na výživu odporúčajú nový trik na získanie skvelej vitamínovej bomby.

07.04.2018 11:00
ananás Foto:
Ananásová voda hydratuje organizmus a dopĺňa dôležité vitamíny.
debata

Zdravý recept na drink

Pitie ananásovej šťavy alebo džúsu by sa nemalo stať každodenným pravidlom. Pre vyšší obsah cukru môžu byť tieto nápoje ťažšie stráviteľné. Niektorí odborníci prišli s nápadom, ako si z ananásu vyrobiť osviežujúci nápoj, ktorý dokáže telo zásobiť vitamínmi, zbaviť ho toxínov a dokonca i nadbytočných kilogramov tuku. Postačí polovica tohto tropického ovocia, dôkladne ho očistite od tvrdej šupky, jemne opláchnite a nakrájajte na malé kúsky. Tie následne vložte do džbánu s minimálne litrom vody. Vodu s ananásom nechajte postáť v chladničke cez noc, no a už ráno si môžete pochutnávať na zaujímavej chuti ananásovej vody. Jednotlivé kúsky spomínaného ovocia však nemusíte vyhadzovať. Nasiaknuté vodou chutia skvelo a sviežo.

Vitamínová bomba

Ananásová voda zabezpečuje pre ľudský organizmus dostatočný prísun tekutín, hydratuje organizmus a dopĺňa dôležité vitamíny. Takto podomácky pripravený nápoj je rovnako bohatým zdrojom minerálnej látky draslíku. Draslík je dôležitý elektrolyt, nevyhnutný pre správne fungovanie srdca. Spôsobuje rozšírenie krvných ciev, čo vedie k znižovaniu krvného tlaku. Za zmienku stojí aj ďalšia dôležitá látka. Ananásová voda sa môže popýšiť vysokým obsahom enzýmu bromelínu, ktorý má tuk spaľujúce účinky, znižuje cholesterol a odstraňuje zápaly v tele. V tomto osviežujúcom drinku nájdete aj dostatočné množstvo vitamínu A. Tento druh vitamínu patrí k silným antioxidantom, chráni zrak a pokožku.

Béčko, céčko i jód

V ananásovej vode sa skrýva aj vitamín B1 (tiamín), ktorý pomáha premieňať sacharidy na energiu. Uvedený nápoj má ešte jednu zaujímavú vlastnosť. Výborne zasycuje a na krátku dobu potláča chuť do jedla. Málokto vie, že ananás obsahuje aj vzácny stopový prvok jód. Odborníci tvrdia, že tento prvok je nevyhnutný na správne fungovanie štítnej žľazy. Problémy so štítnou žľazou môžu spôsobovať vážne fyzické, ale aj psychické problémy. A aby vitamínov v ananásovej vode nebolo málo, dopĺňa ich známe „céčko“. Vitamín C podporuje imunitu, bojuje proti vírusom, baktériám a podieľa sa na udržiavaní zdravých ďasien.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vitamíny #hydratácia #antioxidanty #ananás #bromelín #ananásová voda

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...