Nie je voda, ako voda! Poznáte benefity brezovej či uhorkovej?

Uhasíte smäd a zároveň prospejete vášmu zdraviu či kráse. A kalórie? Tých sa báť nemusíte.

06.04.2018 13:00
voda, minerálka, nápoj, pitný režim, piť,... Foto:
Čím uhasiť smäd?
debata

Uhorková voda

Jednoduché a osviežujúce. Uhorky pokrájajte na plátky, vložte do karafy a zalejte čistou vodou. Pravidelné pitie uhorkovej vody môže pomôcť pri vysokom krvnom tlaku, zároveň zbavuje telo škodlivín. Nápoj sa odporúča aj v čase, keď sa pokúšate prísť o nejaké to kilo navyše. Uhorky sú bohaté na vitamín K, ktorý pomáha predchádzať osteoporóze. Antioxidanty, ktoré táto zelenina obsahuje, pomáhajú pri chronických ochoreniach, kremík zasa pomáha napríklad pri regenerácii svalov.

Brezová voda

Ide o nápoj plný minerálov ako draslík, horčík, zinok, železo či vápnik. Zaujímavosťou je, že dokáže pomôcť v boji s celulitídou či pigmentovými škvrnami. Navyše, pravidlené pitie brezovej vody dokáže znížiť hladinu cholesterolu v krvi. Vzhľadom na fakt, že 100 ml obsahuje len 15 kalórií, nemusíte sa jej vyhýbať ani v čase chudnutia. Má aj močopudný účinok, čím pomáha telu zbavovať sa škodlivín.

Kokosová voda

Nedajú na ňu dopustiť mnohé hviezdy, okrem iného modelka Gisele Bündchen. Ako rodená Brazílčanka je na popíjanie kokosovej vody zvyknutá odmalička. V 100 ml nápoja sa nachádza asi 20 kalórií. Vzhľadom na vysoký podiel draslíka je výborným nápojom aj pre športovo založených ľudí, zároveň je účinným bojovníkom s nepríjemným stavom po prežúrovanej noci. Ďalšie prírodné látky, ktoré voda obsahuje, sú prírodnými bojovníkmi proti starnutiu, zároveň podporujú nervový systém. Okrem draslíka sa v kokosovej vode nachádza aj vápnik, horčík, fosfor, draslík či sodík…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #voda #kokosová voda #brezová voda #uhorková voda

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....