Najväčšia chyba žien vo fitku? Toto robia zle, tvrdí profi-tréner

Posilňovniam sa už dávno nevyhýbajú ani ženy či mladé dievčatá. Najčastejšie však väčšinu z nich vídať v časti venovaj kardio-tréningu. Prípadne na žinenke posilňujúc bruško.

15.03.2018 07:00
Cvičenie, žena, tréning, nohy Foto:
Samozrejme, nie je chyba, ak sa venujete aktivite v kardio-zóne, ale nebojte sa ani činiek.
debata

Podľa austrálskeho trénera Dylana Riviera, ktorého cituje portál Daily Mail, je však vyhýbanie sa činkám a posilňovacím cvičeniam tou najväčšou chybou ženského pohlavia pri návšteve fitness-centra.

„Aj dnes, v čase, keď už existuje toľko literatúry a odborných štúdií hovoriacich o benefitoch posilňovania, že sa mu ženy vyhýbajú. Majú strach, že príliš zosvalnatejú, zhrubnú, že ich telo naberie príliš veľa svalov,“ hovorí Rivier.

„Už dlho sa snažíme zbúrať mýtus o tom, že dvíhanie činiek z vás automaticky spraví kulturistu. V skutočnosti mám mnoho klientov, ktorí sa snažia nabrať svaly a vôbec to nie je pre nich jednoduché. Niektorí z tých chlapíkov jedia na začiatok 5000 kalórií denne,“ vysvetľuje osobný tréner.

Ženy by sa podľa neho nemali obávať závažia a činiek, pretože posilňovanie s nimi spevní jednotlivé partie. Tvorba svalov sa pritom pretaví do pevnejšieho, ale aj štíhlejšieho tela. Hoci niektoré ženy často riešia, že ak začnú cvičiť s činkami, ich hmotnosť neklesá, treba si uvedomiť jedno – telo sa mení, akurát svalová hmota má väčšiu hustotu.

Nielen ženy, ale aj muži podľa odborníka často nevedia používať správne náradie v posilňovni. Rivier si myslí, že každý by mal do fitka prísť so záujmom dozvedieť sa viac o správnych a vhodných technikách. Na to je vhodné konzultovať jednotlivé cviky s trénerom, prípadne vyškoleným personálom fitness-centra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #cvik #žena #tréner #chyba #fitness #odborník

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...