Koľko musíte schudnúť, aby sa to ukázalo na vašej tvári?

Trvalé rozlúčenie sa s nadbytočnými kilami nie je jednoduchý proces.

14.03.2018 13:00
obezita, tučnota, nadváha, hmotnosť, chudnutie,... Foto:
Plné líca? Nemajte strach, schudnúť sa dá aj v tvári.
debata

Aj preto, že častokrát začnete chudnúť na miestach, na ktorých to vlastne ani nepotrebujete. Koľko musíte schudnúť, aby to bolo viditeľné aj na vašej tvári, ktorá sa vám zdá byť pri pohľade do zrkadla veľmi plná?

Na túto otázku odpovedali vedci z Univerzity v Toronte. A prišli s jednoznačnou odpoveďou – aby úbytok bol viditeľný na tvári, vaše BMI musí klesnúť o 1,33 bodov. To znamená, že pri žene, ktorá meria 1,62 metra je potrebná redukcia hmotnosti o 3,6 kg.

Pri ľuďoch s nadváhou sa tuk v tvári hromadí najmä na lícach, vďaka čomu človek pôsobí plnšie. Cieľom chudnutia je dostať sa do „zdravej“ úrovne hodnoty BMI indexu, čo je 18,5 až 24,9.

Vedci zároveň prišli na to, pri väčšine ľudí je zmena hmotnosti najskôr viditeľná na tvári, na problémovej oblasti, akou je brucho, je zmena viditeľná až neskôr. Vedci však upozorňujú na to, že chudnúť treba zdravým spôsobom, najmä zmenou stravy a pohybovou aktivitou. Rýchly úbytok hmotnosti trvalý želaný efekt neprinesie – dostaví sa nepríjemný jo-jo efekt.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #hmostnosť #BMI #jo-jo efekt

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...