5 potravín pre zdravšie (aj svetlejšie) zuby: Spoznajte ich!

Návšteva zubného lekára aspoň raz ročne je celkom žiadaná - o zuby by ste sa mali starať aj pomocou odbornej zubnej hygieny či správnym čistením. Viete však, že pomôcť dokáže aj jedlo?

12.03.2018 15:00
jahody, úsmev, zdravé zuby Foto:
O jahodách sa dávno vie, že pomáhajú zuby bieliť.
debata

Áno, niektoré potraviny sú pre naše zuby prospešné – hoci vo všeobecnosti platí tvrdenie, že práve potraviny na zuby pôsobia najzaťažujúcejšie. S týmito im však spravíte dobrú službu.

Mandle

Viaceré prieskumy preukázali, že prospievajú zubom – dôvodom je obsah vápnika, ale aj proteínov a nízka hladina cukru v nich.

Brokolica

Ak si zahryznete do surovej brokolice, môžete zjemniť alebo odstrániť zo zubov škvrny z jedla. Brokolica pôsobí ako prírodná zubná kefka. Obsahuje tiež dostatok železa, ktoré pomáha zubom čeliť vplyvu kyselín z iných potravín.

Tekvicové semienka

Obsahujú množstvo vitamínov a živín, ktoré prospievajú zubnej sklovine aj zdravým ďasnám.

Jahody

Už dávnejšie sa vie, že jahody obsahujú kyselinu, ktorá pomáha prirodzene zuby zosvetľovať. Často sa odporúča jahody použiť ako prírodné bielidlo aj ich použitím v domácej „zubnej paste“, ktorá sa nanesie na zuby a potom dôsledne opláchne.

Ananás

S jeho konzumáciou stúpa produkcia slín v ústnej dutine, čím sa zuby prirodzene čistia. Pozor však na množstvo – príliš veľa tohto ovocia môže zubom aj uškodiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #zuby #bielenie #zdravie #potravina

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...