Strážite si sacharidy? Ktoré ovocie môžete a ktoré nie?

Ovocie, ktoré na 100 gramov obsahuje viac ako 20 gramov sacharidov, počas nízkosacharidovej diéty z jedálnička vyčiarknite.

04.03.2018 11:00
žena, ovocie, zdravá strava, jablko Foto:
Niektoré druhy ovocia sú na sacharidy naozaj bohaté.
debata

Ovocie je zdravé, plné vitamínov a treba ho jesť čo najviac. Naozaj? Ak sa snažíte zhodiť nejaké to kilo počas nízkosacharidovej diéty, nie po všetkých lákavých kúskoch ovocia sa oplatí siahnuť. Niektoré sú totiž priam zásobárňou sacharidov.

Nie, nemusíte sa počas nízkosacharidovej diéry zrieknuť všetkých kúskov ovocia. Aj pri tých, ktoré sú „dovolené“ však dbajte o to, aby ste ich jedli s mierou.

Ak sa snažíte príjem sacharidov obmedziť, z jedálnička nemusíte vyčiarknuť nasledovné ovocie – avokádo, marhuľu, grapefruit, melón cantaloup, jahody, maliny, čučoriedky, moruše, brusnice, egreše, pomaranče, papayu, červený melón, čerešne acerola – obsah sacharidov na 100 g je menší ako 10 g.

O niečo viac sacharidov na 100 gramov obsahujú tieto kúsky ovocia – ananás, jablko, hruška, čerešne, litchi, mango, nektarinky, hrozno, slivky, broskyne, granátové jablko je to pod 20 gramov sacharidov na 100 gramov ovocia.

„Zakázané“ ovocie počas nízkosacharidovej diéty je také, ktoré obsahuje na 100 gramov vyše 20 g sacharidov. Okrem obľúbených banánov sem patrí aj menej typické exotické ovocie graviola či sladké hurmi kaki.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ovocie #kalórie #sacharid

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...