Prečo čakať? Tieto fit tipy zvládnete ešte pred obedom

Aj malé zmeny sa počítajú a dokážu vás priviesť k tým väčším. Platí to aj v oblasti zdravého životného štýlu.

21.02.2018 13:00
prechádzka, zima Foto:
Aj ranná prechádzka vášmu telu pomôže, do práce vyrazte pešo.
debata

Je skvelé, ak sa vám ráno podarí začať tréningom. Hoci to chce istú dávku sebazaprenia, ak na režim ranného cvičenia „nabehnete“, zistíte, aké výhody vám prináša. Trazu ste plná energie, ste sústredenjšia a každodenné úlohy vás neubíjajú. Do tela sa vám totiž hneď ráno vyplaví hormón šťastia, ktorý vás chráni pred následkami stresu.

Raňajky si priravte s rozumom. Tak, ako nie je pre telo prospešné každé ráno začínať smoothie nápojom, nie je dobré neustále jesť to isté. O celozrnnom pečive, kvalitných bielkovinách a vláknine vo forme ovocia a zeleniny ste určite počuli. Namixujte si zdravé raňajty tak, aby boli nielen pestré, ale aj energeticky hodnotné.

Nezabúdajte na čerstvý vzduch. Už ráno si doprajte aspoň 15-minútovú prechádzku do práce. Stres hneď zrána vás neprevalcuje až takou silou, navyše, urobíte aspoň niečo pre svoje telo. Do krvi sa vám dostane kyslík, vďaka ktorému pookrejete a budete o čosi viac energickejšia.

Telo potrebuje nielen potraviny, ale aj vodu. Ak ráno začínate kávou, nezabudnite popri nej ani na vodu. Doobeda si ešte pripravte šálku bylinkového čaju – či už na posilnenie imunity, na lepšie trávenie či na ukľudnenie. Voľba je na vás.

V kancelárii sa každú pol hodinku aspoň postavte od počítača a zájdite si do kuchyne po vodu alebo si choďte umyť ovocie či uvariť čaj. Aj takéto malé prestávky vám pomôžu, aby vaše telo nebolo po 8-hodinovej práci celkom stuhnuté. Na obed si zájdite niekam mimo firmy, aby ste sa nadýchali a aspoň trocha rozhýbali.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #raňajky #kancelária #fit #ráno

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...