Život s endometriózou je peklo! Ako si ho uľahčuje Julianne Hough?

Herečka a tanečnica Julianne Hough trpí endometriózou. Čo robí, keď ju raz za mesiac prepadnú bolesti počas menštruácie?

19.02.2018 13:00
Herečka a tanečnica Julianne Hough prišla v... Foto: ,
Herečka a tanečnica Julianne Hough prišla v kreácii Georges Chakra.
debata

V USA je Julianne Hough aj hovorkyňou SpeakEndo.com, organizácie, ktorá informuje o endometrióze a liečbe. Pre časopis PureWow porozprávala o tom, čo dobré pre svoje telo počas menštruácie robí, aby aspoň trochu zmiernila bolesti.

Hýbe sa!

Kŕče vám znepríjemňujú život, cítite sa nanič? To posledné, na čo väčšina z nás počas menštruácie pomyslí, je šport. No Julianne Hough naň nedá dopustiť. „Vďaka tancovaniu a plávaniu sa moje hormóny znova vyrovnajú a vďaka bolesti sa zmiernia aj bolesti. Len sa treba prekonať.“ Ak sa totiž venujete nejakému športu, telo sa obzvlášť dôkladne prekrví. Tento proces pomáha zmierniť menštruačné bolesti.

Je avokádo

Práve kvôli endometrióze Julianne dôkladne sledovala, ktoré potraviny jej robia dobre a ktoré naopak, posilňujú zápalové ložiská v tele. „Cukor alebo obilniny sú počas menštruácie pre mňa jedom. Po ich konzumácii sa cítim taká vyčerpaná, že sotva vstanem z postele,“ povedala. „Ale milujem avokádo. Zdravé tuky mi dodávajú energiu a cítim sa sýto, nie však malátne.“

Žiada o pomoc

Julianne sa rada cíti nezávislo, nerada niekoho žiada o pomoc. Zistila však, že počas silných menštruačných kŕčov jej život uľahčuje jej manžel, hokejista Brooks Laich. „Je to oslobodzujúci pocit, keď niekto za mňa nakúpi, kým som od bolesti "zrolovaná“ na gauči."

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bolesť #tanec #avokádo #menštruácia #kŕče #endometrióza

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...