Konopné semienka skvelo poslúžia telu: Čistia črevá, posilnia svaly

O konope sa najčastejšie píše v súvislosti s marihuanou. Ale nič omamné a drogové nemajú s ňou spoločné konopné semienka. Práve naopak, sú hotovým zázrakom pre zdravie.

08.02.2018 09:00
konopný olej Foto:
Konopný olej je tiež vhodnou stravovacou alternatívou.
debata

Konopné semienka, ktoré sú produktom konope siatej, neobsahujú žiadne látky THC, ale zato patrí medzi veľmi zdravé doplnky výživy. Okrem iného stačí spomenúť aminokyseliny, ktoré si naše telo nedokáže vytvoriť samo. Tie sa podieľajú na ochrane a regenerácii svalstva a robia z konopných semienok skvelý výživový doplnok po tréningu či záťažovej manuálnej práci.

Semienka sú skvelým zdrojom proteínov (teda bielkovín), obsahuje tiež zdravé omega 3-mastné kyseliny a množstvo vlákniny, vďaka ktorej prospievajú tráveniu. Tiež sa preukázalo, že ich konzumáciou sa reguluje chuť na sladké. Dokážu skvelo zasýtiť a je ideálne ich pridávať napríklad do ranných jedál, ktoré zabezpečia telu energiu až do ďalšieho jedla – v čase obeda.

Obsahujú množstvo vitamínov a minerálov a podľa niektorých odborníkov v sebe sústreďujú toľko zdraviu prospešných látok, že popri nich už nie je nutné užívať žiadne ďalšie doplnky výživy či minerály. Prospievajú krvnému tlaku, znižujú cholesterol. Okrem klasických semien je možné vyskúšať aj benefity konopného oleja.

debata chyba

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...