Niečo pre lenivých! Diéta 16:8 sľubuje zázraky!

Diéty sú ťažké, ale táto by mala život uľahčiť. Čítajte, o čom je diéta 16:8 a či sa oplatí pustiť sa do nej.

15.01.2018 12:00
strava, chudnutie, obezita, diéta Foto:
Ilustračné foto.
debata

Aj pre nedisciplinovaných

Všetci sme už aspoň raz vyskúšali nejakú diétu – ak rátame aj zmenu stravy. V priemere vydržíme sedem týždňov. Naša vôľa, ktorá nie je pevná, nás deprimuje, ale je dobré vedieť, že nie sme sami. Vždy sa na všetko pozerajte pozitívne. Preto je jasné: Čím menej pravidiel, tým väčšia šanca, že sa nám dodržať diétu alebo zmenu stravy podarí a práve preto je diéta 16:8 tou správnou aj pre nedisciplinovaných!

Potrebujeme osem týždňov

Diéta 16:8, ktorá sa nazýva tiež osemhodinová diéta, bola aj bestsellerová kniha New York Times z roku 2012. Diéta sama o sebe nie je žiadnou novinkou, ale najnovšia štúdia ukázala, že prináša niekoľko zdraviu prospešných aspektov. Pomáha znižovať obsah tuku v tele a súčasne zvyšovať svalovú hmotu. Ale len v prípade, že sa jej venujeme osem týždňov.

Ako funguje?

Názov 16:8 je samovysvetľujúci. V priebehu 24 hodín možno osem hodín jesť a zvyšných 16 hodín sa postiť. Načasovanie je jediným pravidlom, ktoré treba dodržať. Mnohí neraňajkujú a radšej jedia medzi 13 a 21. hodinou. Kto však nechce žiť bez raňajok, po 17-tej alebo 18-tej hodine by už nič nemal jesť! Počas týchto ôsmich hodín sa smie jesť a piť čokoľvek a koľkokoľvek (skutočne všetko), potom však už nič viac, bodka. Povolená je len čierna káva, voda a čaj.

Veľkolepé výsledky

Julia Shatzel, lekárka z Kalifornie, nasadila svojim pacientom túto diétu a docielila veľkolepé výsledky. Pacienti naďalej jedli, ako boli zvyknutí a schudli bez toho, aby robili nejaké krkolomné zmeny, ktoré im boli „proti srsti“. Jediným pravidlom bolo jesť len osem hodín denne. Podľa Schatzel sa náš metabolizmus pozitívne zmení. Naše gény sú naprogramované robiť určité veci počas dňa a večer. Ak obmedzíme čas jedenia, náš metabolizmus môže pracovať lepšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #chudnutie #metabolizmus #svalová hmota #disciplína

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...