Chladné počasie neprospieva detskej koži. Ako jej pomôcť?

Chladné počasie vplýva na stav našej pokožky. To dávno vieme. Ale rovnako by sme si mali uvedomiť, že sa podpisuje aj na stave kože tých najmenších.

12.01.2018 09:30
lyžovačka, lyžiarske stredisko, lyže, zima,... Foto:
O detskú pokožku sa v zime treba postarať viac.
debata

Deti zvykneme v zime obliekať do niekoľkých vrstiev oblečenia. Výsledok je jasný – občas sa spotia, niekedy až príliš, prístup vzduchu ku koži je obmedzený. Aj to sa potom môže prejaviť v podobe ekzémov, prípadne zaparenej pokožky alebo naopak, suchých miest.

Ak sa tomu chcete vyhnúť, mali by ste uvažovať nad tým, čo môžete pre vašu ratolesť spraviť. Základom je určite výber vhodného pracieho prášku. Najmä pri intímnej bielizni a odevoch, ktoré prichádzajú do priameho kontaktu s kožou by ste mali voliť také, ktoré neobsahujú dráždivé látky. Je vhodné voliť napríklad neparfumované pracie prášky, pri aviváži je to ošemetnejšie, zmäkčovače materiálu však nájdete aj v „zdravšej podobe“.

Najviac pozornosti si však zaslúži koža samotná. Platí veľmi podobné, čo aj pri dospelých – príliš veľa kúpania alebo sprchovania horúcou vodou v zime nerobí pleti dobrú službu. Buďte teda s kúpaním striedmi. Nezabúdajte však po každom kúpeli alebo sprchovaní dôkladne natrieť pokožku telovým krémom alebo mliekom. Opäť platí, aby ste vyberali vhodné prípravky – ideálne nedráždivé, antialergénne a vhodné aj na citlivú detskú pokožku.

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #koza #chlad

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...