Exotické hurmikaki – telo robí krajším a zdravším

Exotické ovocie na prvý pohľad vyvoláva otázky, ako sa do neho vôbec správne pustiť. Preklenutím vrodenej nedôvery však toto ovocie otvorí celú plejádu chutí a hlavne priaznivých zdravotných účinkov.

11.01.2018 17:00
kaki Foto:
Toto ovocie sa určite oplatí skúsiť na vlastnej koži.
debata (2)

Ázijský poklad

Hurmikaki je plodom zo stromu ebenovník rajčiakový, ale pozor, nejde ani náhodou o chuť podobnú rajčine. Je to sladká chuť ovocia, ktoré niekomu pripomína melón, inému jablko, či mrkvu, no pravda je taká, že asi z každého niečo. Ak vám tieto chute nie sú proti gustu, určite si hurmikaki obľúbite. Pozor len na nezrelé kúsky, tie sú trpké a môžu byť ťažké na žalúdok.

Skvele prečisťujú

Hurmikaki vás prečistí komplexne. Vďaka vysokému podielu vlákniny sa nebudete musieť trápiť so stolicou. Pektín z neho reguluje samotnú funkciu čriev, takže ak patríte do kategórie ľudí, ktorí majú problémy s trávením, neobchádzajte túto pochúťku. Tak isto si polepšia aj pečeň a obličky. Toto ovocie ich podporí a vám zaručí lepšiu prirodzenú detoxikáciu.

Podporí imunitu aj krásu

Pre stručnosť vymenujeme len tie najhlavnejšie zložky, ktoré má hurmikaki. Nesmieme zabudnúť na vitamíny B, C, A, železo, draslík, fosfor, zinok, meď a mnoho iného. Dôležitý je aj vysoký podiel vody, ktorý hydratuje telo aj pokožku. Vďaka betakaroténu ju posilňuje a robí odolnejšiu ako voči mrazom, tak aj slnečnému žiareniu.

Ovocie, z ktorého sa chudne

Jednou z výhod hurmikaki je jeho podpora spaľovania tukov. Udržiava navyše správu hladinu cukru v krvi a znižuje chuť na sladké. Pritom skvele chutí. Hurmikaki ale nemusíte konzumovať samostatne. Hodí sa do šalátov, jogurtov, smoothie, je použiteľné aj do štiav a koláčov. Pochutíte si na množstvo spôsobov.

Konzumujte ho správne

Hurmikaki možno konzumovať ako jabĺčko, to znamená, že ho dobre umyjete a je rovno pripravené na konzumáciu. Môžete však vrchnú šupku aj ošúpať a užiť si len družinu. Výber je na vás, ale toto ovocie sa určite oplatí skúsiť na vlastnej koži.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #imunita #chudnutie #trávenie #exotické ovocie #hurmikaki

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...