Raňajky podľa Pippy Middletonovej či Jamieho Olivera? Najmä zdravé!

Hoci niektorí z nás sa raňajkám vyhýbajú a stačí nám šálka kávy či čaju, aj známe osobnosti veria, že raňajky sú veľmi dôležitá súčasť dňa.

11.01.2018 07:00
Pippa Middleton a jej manžel James Matthews Foto: ,
Pippa Middleton a jej manžel James Matthews na archívnom zábere.
debata

Server iNews oslovil niekoľko známych šéfkuchárov či osobností, ktoré pracujú v gastronomickej sfére. K slovu sa však okrem Jamieho Olivera či šéfkuchára londýnskej reštaurácie Quo Vadis Jeremyho Lee dostala aj Pippa Middleton. Sestra vojvodkyne z Cambridge už dlhší čas podniká v kateringovej oblasti a zapojila sa aj do niekoľkých benefičných projektov na zlepšenie stravovania.

Pre portál prezradila, že bez raňajok by svoj deň nedokázala zvládnuť poriadne. „Raňajkujem každé ráno. Väčšinou biely jogurt s kúskami čerstvého ovocia, orieškami a semienkami alebo ovsenými vločkami,“ prezradila Middleton, ktorá sa minulý rok na jar vydala.

Druhou alternatívou jej raňajok, ktoré sú nepochybne veľmi zdravé, je toast z ražného chleba, na ktorom má vajíčka na spôsob praženice alebo volského oka. Niekedy aj avokádo.

Ako dieťa vraj najčastejšie raňajkovala ovsenú kašu a tiež varené vajíčka. Presne vie povedať, čo by si do raňajkového menu nikdy nepridala. „Lievance s javorovým sirupom alebo slaninu. To skrátka nie je pre mňa,“ komentovala Pippa Middleton.

Za pravdu by jej určite dal aj spomenutý Jamie Oliver, ktorý si myslí, že ľudia by si mali uvedomiť, ako prijímať potravu, aby z nej čerpali energiu pre zvyšok dňa. Na zdravé raňajky by odporučil tmavé pečivo, ale tiež otruby či rozličné druhy vločiek, samozrejme nesladené. „Raňajky sú prvé jedlo dňa a my by sme sa mali snažiť zahrnúť do nich z každého niečo – sacharidy, tuky, bielkoviny. Nemalo by chýbať ovocie alebo zelenina,“ doplnil Oliver.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #raňajky #jedlo #Pippa Middleton #Jamie Oliver #vyváženosť

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...