Čaje, vďaka ktorým naozaj chudnete!

Cez zimu je šálka čaju hotovým pokladom. Spraví teplo, atmosféru, pomôže s nachladnutím aj s prebytočným tukom.

09.01.2018 12:10
čierny čaj Foto:
Čierny čaj napomáha redukovať baktérie v čreve, ktoré sa podieľajú na tukovom prírastku.
debata (5)

Nejde len o taľafatky

Účinky čaju sú už dlhodobo pod drobnohľadom výživových odborníkov. Jennifer McDaniel z Akadémie výživy a dietetiky našla súvislosť medzi pitím čaju, obezitou a chudnutím. Podľa nej napríklad čierny čaj napomáha redukovať baktérie v čreve, ktoré sa podieľajú na tukovom prírastku a zasa stimuluje tie, čo podporujú úbytok váhy. No nie je to len čierny čaj, ktorý sa oplatí pochlipkávať.

Biely čaj

Podobne ako čierny obsahuje zložky, z ktorých čerpajú výživu tukožravé baktérie. Navyše biely čaj je minimálne oxidovaný a má vysoký obsah katechínov. Tie zvyšujú metabolizmus a podporujú stratu brušného tuku a synergicky podporujú chudnutie. No pozor na kofeín.

Harmanček

Je to čaj, ktorý môžete popíjať aj večer a tešiť sa, že každým dúškom smerujete k štíhlosti. V porovnaní s vyššie uvedenými čajmi nemá harmanček žiadny kofeín, naopak telo upokojí a práve tu je jeho kľúčový prínos. Jennifer McDaniel zistila, že ľudia, ktorí trpia nespavosťou majú vyššiu hmotnosť a spánková deprivácia im bráni schudnúť. Harmanček môže teda zlepšiť spánok a tak podporiť aj efektívne zhadzovanie.

Mätový čaj

Nielenže pomáha tráviacemu ústrojenstvu byť v kondícii, jeho popíjanie je spojené aj s úbytkom hmotnosti. Jedna štúdia hovorí, že práve mäta pomáha potlačiť chuť do jedla. Mätový čaj pritom nemá prakticky žiadne kalórie. Teda ak ich nedodáte cukrom.

Rooibos

Ide o krík z Južnej Afriky a vyznačuje sa obsahom aspalanínu. Tento flavonoid je zodpovedný za vyrovnávanie hladinu cukru v krvi a zlepšuje inzulínovú rezistenciu. Sacharidy sa v tele lepšie distribuujú a tak sa zlepšuje hospodárenie tela s energiou, čo môže podporiť práve správne fungovanie metabolizmu a zamedzovanie tukovej nadhodnoty.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #metabolizmus #mäta #čierny čaj #harmanček #rooibos

+ Ak potrebujete odbornú pomoc, obráťte sa na odborníka.
Plňte si svoje sny nech to stojí čo to stojí, peniaze...

+ Vyvážená strava a dostatok odpočinku zlepšia vaše zdravie.
Finančná príležitosť sa ukáže, keď sa to najmenej...