100-kou k lepšej postave či spánku! Toto sú rady známej odborníčky

Poradkyňa Liz Josefsberg sa stará o hviezdy ako Jennifer Hudson či Jessica Simpson. Je odborníčkou na zdravý životný štýl a knižnou autorkou. Ako znejú jej rady do nového roka?

02.01.2018 16:30
kľuky, cvičenie, fitnes, posilňovanie Foto:
Cvičeniu by sme mali venovať minimálne 100 minút týždenne.
debata

Americký magazín US Weekly priniesol na svojej online stránke niekoľko rád od Josefsbergovej, ktorá nedávno vydala novú knihu o wellness životnom štýle a o tom, ako jednoducho schudnúť pomocou šiestich krokov. Všetko sa spája s číslom 100, ktoré je aj v názve knihy. Tá sa totiž volá Cieľ 100: Najjednoduchší program na chudnutie na svete v šiestich krokoch.

100 minút spánku navyše

Spánok je dôležitý pre regeneráciu tela, ale aj metabolické procesy či formovanie svalstva. Problémom modernej generácie je fakt, že často líha aj vstáva z postele s mobilom. A ako je dobre známe, elektronika nám berie spánok. Autorka knihy teda odporúča vypnúť mobil a nebrať ho so sebou do spálne. Budík si nastavte na klasických hodinkách a do postele líhajte maximálne s knihou. Za týždeň tak docielite aj o sto minút spánku viac a to sa nepochybne podpíše na lepšej kondícii, zrelaxovanom tele aj mysli.

100 gramov sacharidov

Toľko je podľa Josefsbergovej denná norma, ktorá nášmu telu stačí. Všetko ostatné je už navyše. Mali by sme na to myslieť hneď od skorého rána, keď na stôl servírujeme jogurt či ovsenú kašu. Wellness odborníčka tiež upozorňuje, že je dobré si uvedomiť, že konzumácia nízkotučných potravín zvyšuje náš príjem cukrov. Práve tie sa totiž vo väčšine z nich nachádzajú ako náhrada tuku.

100 minút pohybu

Nie je to výrazne veľa, ale ani málo – takéto množstvo času týždenne by ste mali venovať intenzívnej pohybovej aktivite – reč je o behu, cvičení s činkami, alebo iných aktivitách, ktoré nakopnú vaše telo. Ideálne je rozdeliť si tieto aktivity na viacero dní. Napríklad to skúste trikrát do týždňa so 40-minútovými intervalmi cvičenia. Výsledok vás určite poteší.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #zdravie #Telo #odborníčka #autorka #sto

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...