Trikrát za zdravím v novom roku: Stačí málo a toto dokážete zlepšiť

Aj vy ste si dali do nového roka predsavzatie, že zlepšíte svoje zdravie. Niekedy je to zdĺhavý proces, ale niekedy stačí málo. A od mála sa treba aj odpichnúť.

03.01.2018 14:30
spánok postel, spanie Foto:
Kvalitný spánok je potrebný na regeneráciu organizmu a mozgu slúži aj na vytriedenie spomienok.
debata

Ak túžite po tom, aby sa vaše telo cítilo lepšie a zdravšie, možno by ste mali pouvažovať napríklad nad nasledovným:

Ovocie a zelenina

Konzumujeme ich málo a čo je ešte horšie, často zostávame pri jednom dvoch druhoch, ktoré jedávame dookola. Samozrejme, aj nejaká zelenina je lepšia ako žiadna. Ale skúsiť benefity jednotlivých druhov ovocia a zeleniny by ste určite nemali vynechať. Dajte si záväzok, že každý týždeň vyskúšate nejaký nový druh a prípadne si z neho pripravíte aj pokrm – či už šalát, alebo prílohu k mäsu alebo niečo celkom nové a exotické. Do konca roka 2018 máte o zábavu postarané.

Zorganizujte si jedálniček

Problémom pri nadváhe alebo zlom trávení býva často fakt nepravidelného jedenia. Deje sa to vtedy, ak nedokážeme náš vlastný jedálniček nastaviť a patrične zorganizovať. Ubráňte sa tomu, aby ste jedli až vtedy, keď už na vás príde vlčí hlad. Jedzte pravidelne rozvhrhnite si hlavné jedlá dňa aj menšie dobroty a občerstvenie ako olovrant či desiata, ktoré vám majú pomôcť udržať energiu počas celého dňa.

Spánok je váš priateľ

Podceňovať benefity dobrého kvalitného spánku by ste určite nemali. Rovnako ako to, že budete chodiť do postele až po polnoci a skoro vstávať. Telo si pýta dostatok relaxu a hoci sa vám môže zdať, že spať dlho nedokážete, skúste sa k tomu prinútiť. Uvidíte, že telo si časom zvykne na viac oddychu a vy sa budete cítiť lepšie, zdravšie a s viac energiou. Do postele skúste ísť najneskôr pred jedenástou a doprajte si aspoň sedem hodín spánku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #ovocie #jedlo #zmena #spánok #rok

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....