Zdravá štíhlosť do konca života? Ako na to opisujú manželia Zlatošovci

Dá sa dopracovať k vysnívanej postave? A prečo po nej vlastne túžime? Ako si ju následne môžeme udržať?

18.12.2017 17:00
Tina Zlatoš Turnerová a Vlado Zlatoš Foto:
Tina Zlatoš Turnerová a Vlado Zlatoš - autori knihy Supertelo.
debata

Experti na životosprávu, stravovanie a pohyb – Tina Zlatoš Turnerová a Vlado Zlatoš sa podpísali pod knihu Supertelo, ktorá má byť akýmsi manuálom starostlivosti o telo. Manželia sa desiatky rokov venujú ľuďom s nadváhou, pohybu a optimalizácii výživy a životosprávy. „Super telo z nášho pohľadu nie je cieľ, je to nástroj. Prinášame návod na to, aby si ľudia dokázali vyskladať trvalo udržateľný životný štýl, ktorého je supertelo bonusom. Nejde o to, aby sme sa každý deň premáhali a skúšali silu našej vôle. V živote by sme si mali vytvoriť súbor pre nás prirodzených zvykov, ktoré nás už samé varujú, ak sa vyberieme zlou cestou. Možno prejde rok či dva, ale je na každom z nás, či sa naučíme naše telo ovládať, alebo nie,“ opisuje Vlado Zlatoš.

Tina Zlatošová dodala, že na knihe pracovali dlhé tri roky a je určená „obyčajným“ ľuďom, nie fitness šialencom. „My nie sme žiadni fitness šialenci. Máme málo času, podobne ako iní zamestnaní rodičia. Ale nastavili sme si zásady životného štýlu tak, aby sme si dokázali udržať naše telá zdravé a vo forme. A práve o zdravie ide v prvom rade,“ opísala a dodala: „Je to návod, ako sa o seba starať počas bežných, povinnosťami nabitých dní. Nenavádzame ľudí na to, aby sa stali obeťami nejakého životného štýlu, ktorý im zruinuje celý sociálny život aj rodinu.“

Monika Hilmerová a Jaro Bekr (vľavo) na krste... Foto: Fortuna Libri
Monika Hilmerová a Jaro Bekr Monika Hilmerová a Jaro Bekr (vľavo) na krste knižnej novinky Supertelo spolu s jej autormi, Tinou Zlatoš Turnerovou a Vladom Zlatošom.

Na 200 stranách zhrnuli rady a tipy, účinné cviky a výživné recepty. Takisto upozorňujú, ako sa vyhnúť chybám pri cvičení a stravovaní, ako predísť jojo efektu a napokon, ako sa dopracovať k vysnívanej postave a zdravej štíhlosti, ktorá vydrží do konca života. „Kniha ponúka ľuďom, ktorí majú záujem pozitívnym spôsobom zmeniť svoje návyky, komlexné informácie. Chceme, aby sa čitatelia cítili lepšie, aby nechodili po svete nanosúrení, nešťastní, pretože majú nadváhu a sú chorí. Ak sú ľudia zdraví, sú spokojní a je to na nich vidieť,“ opísala.

Tina Zlatošová venovala jednu kapitolu výlučne ženám, v ktorej sa zamerala aj na silu hormónov. „Vďaka nim fungujeme odlišne od mužov, tým pádom sa musíme inak postaviť k výžive či k cvičeniu. Ženy majú navyše inú anabolickú schopnosť, nenaberáme tak prirodzene svalovú hmotu ako muži. A to isté sa týka psychológie, čo treba zohľadniť aj pri vytváraní životného štýlu.“ Krstnými rodičmi novinky sa stali herečka Monika Hilmerová a jej manžel, tanečník Jaro Bekr.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Super telo #Vlado Zlatoš #Tina Zlatošová

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....