Gwyneth Paltrow a jej trénerka: Dávajú tip na nebezpečnú diétu!

Gwyneth Paltrow so svojou fitnestrénerkou Tracy Anderson, zverejnili na Goop.com superdiétu. Má jeden háčik, žiaľ, je dokonca nebezpečná.

18.12.2017 11:00
Gwyneth Paltrow (vľavo) a jej osobná trénerka... Foto: ,
Herečka Gwyneth Paltrow (vľavo) a jej osobná trénerka Tracy Anderson.
debata

Odborníčka radí

Správa, zverejnená na internetovej stránke Goop.com bola predovšetkým tŕňom v očiach odborníčky Rhiannon Lambert. Titulok znel: „Ako veľmi rýchlo schudnúť.“ Podľa nej sú rady Gwyneth Paltrow a trénerky Tracy Anderson nebezpečné. „Paltrow a jej trénerka vypočítavajú, že v extrémne krátkom čase možno veľa schudnúť. V prvom rade je to nereálne a v druhom rade kilá, ktoré nevidíme na váhe, veľa nepovedia. Možno stratiť vodu a tým pádom menej vážiť. Rozhodujúca je strata telesného tuku. Tú však možno dosiahnuť len trvalo a nie za pár dní.“

Lepok a sacharidy preč!

Diéta dua Paltrow-Anderson vyprázdňuje telo. Rhiannon Lambert konštatuje: „Je to šokujúce, odporúča sa denný tréning. Z jedálnička vylúčiť lepok a sacharidy. Telo však potrebuje čas na regeneráciu. Príliš veľa záťaže brzdí aj spaľovanie energie.“ Aj tvrdenie, že keď sa budeme vyhýbať lepku a sacharidom, rýchlo schudneme, je vedecky nesprávne. „Rôzne štúdie ukázali, že z diét chudneme preto, lebo znižujeme príjem energie.“ Jednoducho povedané: Kto spotrebuje viac energie ako prijme, schudne. Predovšetkým, keď veľa športujete, sacharidy sú ako zdroj energie dôležité, inak riskujeme únavu a ľahkú depresiu.

Jedzte správne

„Určite sa nevyberte cestou tejto diéty,“ radí Lambert. „Jedzte správne.“ Jedzte cestoviny z tvrdej pšenice, zeleninu, obilné vločky, ryžu a sušené ovocie. Vyhýbajte sa príliš mäkkým cestovinám, zemiakom, sladkostiam, nejedzte ani bielu ryžu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #chudnutie #depresia #sacharidy #lepok #telesný tuk

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...