Štíhla línia, pevné telo? Odpoveďou je nájsť mieru, tvrdí slávna trénerka

Na to, aby ste boli vo forme, nestačí len diétovať, alebo bláznivo cvičiť. Tvrdí to aj bývalá trénerka Davida Beckhama, austrálska rodáčka Tegan Haining.

02.12.2017 08:00
fitness, cvičenie, tréning, chudnutie Foto:
Pri cvičení by sme nemali podceňovať ani strečovanie.
debata

Nedávno dokončila knihu o tom, ako by sme sa mali starať o svoje telo, aby sme ho udržali v kondícii a dobrom fyzickom stave. Neobchádza však ani tému života celkovo.

Základom podľa Hainingovej totiž nie je len pravidelný tréning s odborným vedením. Podľa nej by sme sa mali sústrediť aj na to, aby sme telu dopriali dostatok spánku či skoncovali s nezdravými zlozvykmi v stravovaní.

„Nemá zmysel, aby ste sa teraz vrhli na návštevu fitness-centra každý deň v týždni a po troch mesiacoch si privodili zranenie, ktoré vás odstaví na ďalších pár mesiacov. Všetko je o miere a rovnováhe,“ cituje Hainingovú Daily Mail.

Tridsaťpäťročná odborníčka odporúča tréning dvakrát týždenne v posilňovni so závažiami a spevnenie a posilnenie svalov, ďalšie dva razy by sme však mali venovať strečovacím cvičeniam, aby sa nám svaly neskracovali a telo nestrácalo ohybnosť.

„Ak chceme byť fit aj v šesťdesiatke, je nutné, aby sme venovali dostatok času na zlepšenie sily, ale tiež flexibility,“ upozorňuje v novej knihe.

Ak máte pocit, že odrazu musíte skoncovať so všetkými „hriešnosťami“, ktoré máte v jedálničku, tiež počúvajte slová celebritnej trénerky. Podľa nej nie je nutné, aby ste veci nadobro škrtli. Opäť radí dopriať si raz za čas niečo, čo nám chutí a je možno aj trošku nezdravé. „Život je dlhý a sme tu na to, aby sme sa tešili z vecí, ktoré máme radi. Akurát v tom musíme nájsť správnu rovnováhu,“ dodala.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #zivot #trénerka #Tegan Haining

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...