Škorica môže spaľovať tuky! Ale nefunguje len pri chudnutí

Ak máte radi škoricu, neváhajte si ju prisypať do svojho nasledujúceho jedla. Podľa nového výskumu toto obľúbené korenie podporuje metabolizmus.

27.11.2017 13:01
Škorica je na tuhú zimu ako stvorená Foto:
Škorica je na tuhú zimu ako stvorená.
debata

Vedci testovali účinky cinamaldehydu – esenciálneho oleja, ktorý dodáva škorici jej vôňu, na odobratých tukových bunkách myší aj štyroch ľudských dobrovoľníkov. Zistili, že oba typy buniek začali spaľovať tuk prostredníctvom procesu, ktorý je známy ako termogenéza. Olej zvýšil aktivitu niekoľkých génov, enzýmov a proteínov, o ktorých je známe, že zlepšujú metabolizmus tukov.

Autorka štúdie Jun Wu uviedla, že pravidelná konzumácia škorice by mohla byť jedným zo spôsobov, ako prinútiť tukové bunky spáliť časť uloženej energie z nadbytku jedla, ktoré v dnešných časoch zvykneme prijímať.

Bude nutný ďalší výskum, aby sa preukázalo, či škorica rovnako pôsobí v tele ako na jednotlivých bunkách. Isté však je, že s touto koreninou v jedle nič nepokazíte. Škorica má totiž viacero ďalších benefitov. Pôsobí protizápalovo, funguje ako pomoc pri kvasinkových infekciách v tele a je to skvelý antioxidant.

„Máme pocit, že nie je potrebné zjesť raz za čas veľké množstvo škorice,“ upozornila však profesorka Wu. „Ak ju budete jesť každý deň, predpokladáme, že by mohol nastať kumulatívny efekt, a postupom času by sa tieto priaznivé účinky mohli prejaviť.“

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #výskum #škorica #účinok #spaĺovanie

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....