Aby vás zima nepoložila na lopatky

Tu sú tipy, vďaka ktorým si posilníte počas zimy imunitu.

16.11.2017 13:00
sauna, saunovanie, wellnes Foto:
Nechajte sa pravidelne zlákať saunou.
debata

Otužujte

Ešte stále sa dá športovať aj vonku. Len sa vhodne oblečte, zvoľte viac vrstiev, nezabudnite si chrániť čiapkou aj hlavu. Zároveň sa už môžete otužovať aj počas zimných športov. I keď na lyže je ešte skoro, korčuľovaniu sa dá venovať hoci od zajtra.

Zamierte do sauny

Sauna raz týždenne posilní organizmus, je skvelou prevenciou chorôb. Telo sa zbavuje škodlivín, posilňuje sa imunita, zároveň sa čistí pokožka. Organizmus sa vďaka pravidlenému saunovaniu pripraví na zvládanie prechodov z tepla do chladu a nebude také náchylné na prechladnutie.

Jedzte vitamíny

Zinok, selén, železo, céčko – vitamíny a stopové prvky dodávajte do tela predovšetkým vhodou stravou. Ak organizmu nechývajú vitamíny, je vyzbrojené proti útočiacom vírusom a choroba ho tak ľahko nezdolá. Počas zimy sa zamerajte na dostupné ovocie a zeleninu, ktoré patria k tejto sezóne. Nezabúdajte na kyslú kapustu, červenú repu, jablká či hrušky a citrusy.

Oddychujte

Stres oslabuje organizmus a to sa podpisuje aj pod časté virózy. Po náročnom dni si preto telo žiada relax – ideálne aktívny, po ktorom si však treba dopriať aj pokoj a čas na regeneráciu svalov. Pri športe si prečistíte hlavu, rozprúdite krvný obeh, rozohrejete svalstvo. To všetko zároveň posilní obranyschopnosť organizmu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vitamíny #otužovanie #saunovanie

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...