Trénujte, ale nestagnujte! Cvičenie obmieňajte

Zamerať sa výlučne na problematické partie by bola chyba. Pri nemeniacom sa tréningu sa navyše oberáte aj o motiváciu.

16.11.2017 07:00
fitlopta, žena, cvičenie, fitness Foto:
Cvičenie obmieňajte, je to väčšia zábava.
debata

Ak zrazu počas cvičenia stagnujete, vaše telo už na tréning neraguje tak, ako by ste si želali a navyše vás opúšťa motivácia, na vine môže byť nemeniaci sa tréning. Cviky je potrebné obmieňať tak, aby ste precvičili čo najviac svalov a partií tela. Nie je dobré sa zamerať výlučne na vašu problémovú oblasť a zbytok tela ignorovať.

Pri jednostrannom tréningu si telo zvykne na istú záťaž a je veľmi prispôsobivé. Zrejme ste už zažili v posilňovni situáciu, kedy ste „nabehli“ na nový tréning, ktorý vám dával naozaj zabrať. Ale ak ste ho pár týždňov nemenili, pozorujete, že ho zvládnete oveľa ľahšie ako keď ste s ním začínali. Vaše telo si na túto zátaž zvyklo. Preto je nutné tréningový plán pri pravidlenom cvičení obmieňať každý mesiac.

Rozmanitosť cvikov je dôležitá nielen pre rovnomerné zaťažovanie svalov a častí tela – ale aj kvôli vlastnej motivácii. Aj kruhový tréning v posilňovni striedajte napríklad s inými druhmi športu vonku – aktuálne môžete skúsiť nordic walking či korčuľovanie. Takito je dobré individuálne cvičenie striedať so skupinovým – v tomto prípade je motivácia ešte o čosi výraznejšia, pretože sa spolu s ostatnými ľuďmi na skupinovom cvičení povzbudzujete navzájom a zároveň sa o dobrú náladu počas cvičenia stará aj trénerka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #tréning

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...