Ako mať v živote viac šťastia ako v minulosti?

Recept na šťastie je tak jednoduchý, až ho mnoho ľudí považuje za niečo, čo nemôže fungovať. A pritom stačí iba pár životných opatrení, aby ste mohli byť výrazne šťastnejší ako v minulosti.

12.11.2017 14:00
smiech, šťastie, dobrá nálada Foto:
Prítomný okamih má byť žriedlom nášho šťastia.
debata (1)

Vytvorte si spojenie s prírodou

Či chceme, alebo nie, pobyt na čerstvom vzduchu, v prírode, vo voľnom priestranstve nás robí šťastnejšími. V skratke možno povedať, že v obchodnom dome svoje šťastie ešte nikto nenašiel. Ak chcete zlepšiť pocit, že je život fajn, stavte na prírodu, sme totiž jej súčasťou. Gilles Moutounet, autor knihy Môj pes, môj guru odporúča práve prírodu, ako jeden zo zdrojov pocitov šťastia. Ak aj nemáte možnosť mať za domom les, stačí niekedy aj zimná záhrada, alebo s láskou pestované kvety.

Spoľahnite sa na vesmír, boha, pána, osud…

Motivačná literatúra je plná poučiek o tom, že všetko je vo vašich rukách. No a potom prídu nevysvetliteľné okolnosti. Niekedy je pre psychické zdravie a pocit vnútorného šťastia potrebné spoľahnúť sa na niečo vyššie, čo riadi pohyby telies, obežnú dráhu Zeme, východ a západ Slnka aj naše životy. Píše o tom Biblia, Korán, evanjeliá, učenie budhistov a každodenný život.

Žite v prítomnom okamihu

Vietnamský mních Thich Nhat Hanh označuje prítomný okamih za žriedlo nášho šťastia. Je len škoda, že ho prehliadame kvôli spomienkam na minulosť a strachu z budúcnosti. Ak si pritom predstavíte, že 80% vecí, ktorých sa bojíme sa nestanú a minulosť je už predsa za nami, je načase tešiť sa z toho, čo máme. Upozorňuje, že neustále zameriavanie sa na nedostatky plodí nešťastie. Vždy môžeme byť šťastnejší preto, čo máme. Už len preto, že sa môžeme slobodne nadýchnuť, niektorí také šťastie nemajú.

Hýbte sa

Telo bez pohybu chradne kondične aj na duchu. Tridsať minút aktívneho pohybu je absolútny základ duševného aj fyzického zdravia. Navyše pohybom sa znižuje stres a vyplavujú endorfíny. Vynikajúca kombinácia pre pocit šťastia.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #spokojnosť #šťastie #vyrovnanosť #prítomnosť

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...