Keď vám je z alkoholu zle na druhý deň... toto môže pomôcť

Začína sa pomaly ale isto - čas večierkov, predvianočných posedení, ale aj stužkových slávností. Chvíle, ktoré sa často končia hlavybôľom na druhý deň.

09.11.2017 11:00
volské oko, vajíčka Foto:
Napríklad raňajky s volským okom dokážu s opicou divy.
debata (2)

Dôvodom je zvyčajne alkohol, ale niekedy aj jeho kombinácia s ťažším a nie práve zdravým jedlom. Pomôcť si na druhý deň už dokážeme len ťažko, vravíte si. Ale predsa len existujú nástroje, ako pocity alkoholovej „opice“ zmierniť.

Tekutiny

Základom je piť tekutiny, aby ste telo prečistili. Osvedčená je obyčajná voda, ale nielen tá. Pomôcť si môžete aj čajmi. Fungujú najmä bylinkové, voľte tie, ktoré sú známe blhodárnymi účinkami na trávenie či pomáhajú pečeni a obličkám. Skúsiť môžete napríklad zázvorový alebo mätový čaj.

Jedlo

Ak ste to prehnali len s alkoholom a žalúdok máte takpovediac na vode, mali by ste zjesť niečo výdatné, no zdravé. Skvelou pomocníčkou je slepačia či kuracia polievka. Silný vývar so zeleninou dokážu naozaj zázraky. Rovnako však môže na druhý deň ráno zafungovať výdatné raňajky, v ktorých sú zastupené bielkoviny, sacharidy aj tuky.

Skúste to napríklad s musli s jogurtom a ovocím a určite pridajte niečo, čo obsahuje vajíčka. Napríklad volské oko podávané so sendvičovým chlebom alebo praženica či omeleta s nakrájanou zeleninou. Vajíčka obsahujú proteíny, ktoré dokážu pomôcť eliminovať účinky alkoholu.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #opica #raňajky #tekutiny #účinky

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....