Alkoholu sa nemusíte vzdať ani pri diéte. Takto si ho môžete dovoliť

Tento článok nemá byť propagáciou popíjania alkoholu. Ale je celkom bežné, že ak sa rozhodneme držať diétu, radia nám odborníci celkom vylúčiť omamný mok z nášho života. Je to naozaj nutné?

03.11.2017 13:00
červené víno, alkohol, bolesť hlavy Foto:
Pohár vína si môžete vychutnať aj v čase diétovania.
debata (1)

Pochutiť si na poháriku vína predsa nemôže byť až také škodlivé ani pre tých, ktorí sa snažia žiť zdravo a vyvážene. Konieckoncov, mnoho štúdií ukazuje, že v malých množstvách môže byť aj alkohol prospešný.

Dopriať si ho môžete aj vy, ak budete myslieť na nasledujúce 3 dôležité veci:

Kvalita

Základom je výber správneho a kvalitného alkoholu. Vyhýbať by ste sa mali koktejlom a tvrdému alkoholu vo veľkom množstve. Oboje je vlastne koncentrovaným cukrom a pre telo nie sú najlepšou službou. Kúpiť však fľašu kvalitného vína a rozliať si po poháriku večer s partnerom nie je určite hriech.

„Brzda“

Ak pri popíjaní pridáte do jedálnička aj dostatočné množstvo vody, zriedite účinok alkoholu a umožníte jeho rýchlejšiemu odchodu z tela. Prospešná je voda aj preto, že na druhý deň nebudete cítiť napríklad únavu či jemný hlavybôľ.

Rozum

Áno, je základom aj pri popíjaní. Povedzte si, že vám stačí jeden pohár. Alebo dva. Ďalej už je len stopka. Motiváciou môže byť napríklad ranné vstávanie, alebo tréning, ktorý máte dohodnutý s kamarátkou.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #alkohol #rovnováha #balans #ako na to

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Vyberajte vhodný typ hydratácie práve pre svoju pokožku.
Šetrite, avšak si dávajte pozor na čom šetríte....