Prekliatie menom tuk na bruchu! Pustite sa do boja

Bez vytrvalostných športov to nepôjde, ale chce to aj zmeny v jedálnom lístku.

31.10.2017 15:00
diéta, chudnutie, strava, výživa, zelenina, brucho Foto:
Poďte do boja s tukom!
debata

Málo pohybu – to je jedna z hlavných príčin ukladania sa tuku na bruchu. Najvhodnejšie na jeho spaľovanie sú vytrvalostné športy – napríklad beh, bicyklovanie, nordic walking či plávanie. Ak ste v boji s tukom začiatočníčkou, spoľahnite sa na športy, ktoré zvládnete. Aby ste naozaj pozorovali výsledky, aeróbnej činnosti sa venujte aspoň tri razy týždenen minimálne v trvaní 30 minút. Nezabudnite do tejto zmeny zaradiť aj váš jedálniček. Bez jeho úpravy tuk „dole“ nepôjde. Pozor! Zároveň však nezabúdajte ani na silový tréning – inak vás môže nepríjemne prekvapiť pohľad na nepekne ovisnuté brucho. Svaly potrebujú stimuly, aby neochabli.

Nevyhnutné zmeny v jedálničku:

Zrieknite sa potravín s vysokým obsahom tuktov a cukrov. Obmedzte sladené nápoje, ale aj džúsy s vysokým podielom cukru. Vymeňte ich za vodu, bylinkové čaje alebo minerálky. Čo sa mäsových či mliečnych výrobkov týka, zamerajte sa na tie s označením light – vďaka tomu sa vyhnete zbytočnému príjmu tukov.

Pite menej alkoholu. Obsahuje veľa kalórií, ktoré sa uložia vo forme tuku priamo na tých najmenej žiaducich miestach.

Zamerajte sa na celozrnné výrobky – tie vás zasýtia na dlhšiu dobu ako produkty z bielej múky. A do stravy zaraďte viac zeleniny, kvôli vláknine, ktorá okrem toho, že zasýti, aj zlepší trávenie.

V strave sa zamerajte na dostatok kvalitných bielkovín. Okrem toho, že sú dôležité pre správne vylučovanie hormónov, potrebujú ich aj vaše svaly. Ak trénujete, príjem bielkovín nezanedbávajte.

Rozhodnite sa pre zdravšiu prípravu jedla, ak je to možné, varte si doma a vo väčšom množstve. Z toho, čo si pripravíte na večeru si zabaľte aj do práce na obed. Nebudete musieť v jedálni odolávať lákadlám, ktoré znamenajú opäť zvýšený príjem kalórií.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tuk #tréning #brucho

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...