Aj takto vám telo hovorí, že čosi nie je v poriadku

Ste unavená napriek tomu, že celú noc prespíte? A čo, ak vaša hmotnosť stále kolíše? Čo to môže znamenať?

30.10.2017 11:00
chudnutie, hmotnosť, chudosť Foto:
Kolísanie hmotnosti nie je v poriadku.
debata

Zlý spánok

V noci sa budíte, hľadíte do stropu a napriek celodennej únave spánok neprichádza? Zvyčajne to znamená, že ste pod silným tlakom a prežívate stres. No nielen to – takéto prejavy môže mať aj astma či problémy so štítnou žľazou. Skúste sa istý čas sledovať, ak reálne zhodnotíte, že máte neustále nejaké obavy – či už o rodinu, peniaze alebo prácu, pokúste sa ich vyriešiť a eliminujte tlak, ktorý prežívate. V opačnom prípade vyhľadajte lekára.

Kolísanie hmotnosti

Psychické problémy môžu byť spúšťačom kolísania hmotnosti. Úbytok či naopak, naberanie na hmotnosti, ktoré sa deje bez zjavnej príčiny, neignorujte. Možno si počas bežného dňa ani neuvedomujete, ako málo energie telu dodávate. Pálčivé problémy vo vzťahu, zmena zamestnania aj rozchod môžu spôsobiť nechuť do jedla. Na druhej strane, psychické problémy istá skupina ľudí „zajedá“, následne hnostnosť rastie. Pozor! Ak budete v nezdravom životnom štýle pokračovať, môžete sa dopracovať k problémom so srdcom, s čím súvisí aj tlak, o slovo sa prihlásia choroby pohybového aparátu či depresia.

Večná únava

Ak trpíte únavou počs dňa a to napriek tomu, že prespíte celú noc, môže ísť o nedostatok horčíka vo vašom tele. Podobne, aj zápcha môže byť jedným z príznakov nedostatku tohto prvku. Jednoduchý odber krvi a jej vyšetrenie lekárovi napovedia, o aký problém môže ísť. Takisto sa v takomto prípade kontroluje funkcia štítnej žľazy. Ignorovať tieto problémy sa neodporúča, môžu súvisieť s cuktovkou či s problémami srdca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #únava #spánok #hmotnosť

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...