Cvičiť s trénerkou Madonny? Ide to! 4 aplikácie, ktoré vás dostanú do formy

Aktívny životný štýl sa dostal už aj na Slovensko. Niektorí zvykneme cvičiť sólovo, ďalší navštevujú skupinové hodiny ako napríklad aerobik, joga či pilates. Ale čo tak cvičiť moderne?

27.10.2017 13:00
Gwyneth Paltrow (vľavo) a jej osobná trénerka... Foto: ,
Herečka Gwyneth Paltrow (vľavo) a jej osobná trénerka Tracy Anderson.
debata

Digitálna doba umožnila presne to. Čoraz populárnejšie sú totiž aplikácie na cvičenie, ktoré často dokážu priniesť celý tréningový program a nastavia vám level obtiažnosti, prípadne rozsah cvikov, dĺžku ich vykonávania, alebo dokonca naformujú celý jedálniček.

Nevýhoda, samozrejme, spočíva v tom, že neexistuje dôsledná kontrola, či ste pohyb vykonali správne (a teda, či ste ho vôbec vykonali), pre tých, ktorý už majú určitý pohybový základ a osvojenú športovú motoriku, to však môže byť zaujímavá alternatíva. Stačí vedieť anglicky.

Nike Training Club

Je jednou z aplikácií, ktorá je zdarma. Samozrejme, že sa nevyhnete reklamám a komerčnému obsahu. Zároveň však dostanete prístup k množstvu cvičení a tréningov, ktoré sú samozrejme spojené aj s návodmi, ako jednotlivé cviky vykonávať. Nachádzajú sa v nej aj personalizované tréningy. Aplikácia obsahuje funkciu merania vašej aktivity.

Fitstar

Aplikácia sa snaží postaviť vám tréningový plán podľa vašej úrovne. Začínate absolvovaním niekoľkých cvičení, po ktorých nasleduje feedback. Uvádzate, čo bolo pre vás ľahké, stredne ťažké, náročné. Na tomto základe vám aplikácia vytvorí cvičebný plán. Zadarmo však nebude, pripravte sa na poplatok 7,99 dolárov na mesiac.

Fitner

Aplikácia združuje množstvo vyhlásených trénerov a odborníkov na cvičenie či zdravú výživu, ktorí sa pravidelne delia o svoje tipy na tréningové programy, ale aj na tipy zdravej výživy a jedálnička. V ponuke nájdete tréningové videá rozličnej dĺžky, podľa ktorých môžete cvičiť. Nechýbajú ani motivačné príhovory. Cena za mesiac je 9,99 dolárov.

Cvičiť s Tracy Anderson

Nejde o aplikáciu v telefóne, ale samotnú stránku slávnej celebritnej trénerky, ktorá mala pod palcom Madonnu či Gwyneth Paltrow. Stačí, ak sa prihlásite a zaplatíte poplatok na jej portáli. Následne sa dostanete k tréningom, ktoré sú snímané v losangeleskom tréningovom štúdiu. Môžete si zacvičiť na videá z archívu, ale dokonca aj v rámci živého prenosu. Súčasťou tréningov je tanečné kardio a cvičenie bez náčinia, čo výrazne zjednodušuje celý proces. Poplatok je však celebritný. Mesačne zaplatíte 90 dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #tréning #aplikácia #Tracy Anderson

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....