Čistiť vagínu uhorkou? Príliš nebezpečný trend!

Blogeri z USA odporúčajú tzv. detox vagíny. Ide o šialenstvo. Ošúpanú uhorku zastrčiť do vagíny a nechať pôsobiť...

27.10.2017 09:00
uhorka - vitamíny Foto:
Uhorka patrí do šalátu, nie do vagíny.
debata (4)

„Yoni Cucumber Cleanse“

Má predstavovať riešenie všetkých vaginálnych problémov. Stále viac vlogerov informuje vo svojich videách o tomto „zázračnom prostriedku“. Čistenie vagíny uhorkou by sa malo postarať o čerstvý pach, posilniť vaginálnu flóru a dokonca ju ochrániť pred sexuálne prenosnými chorobami.

Kričím od zlosti

Žiaľ, trend je tak rozšírený, že už gynekológovia odrádzajú od tejto pochybnej detoxikácie a radia ju nepraktizovať! V jednom blogovom príspevku americká gynekologička, Dr. Jen Gunter, píše nasledovné: „Zrejme niektoré ženy ošúpu uhorku, zavedú ju do vagíny a nechajú 20 minút pôsobiť, aby bola svieža, čistá alebo "opláchnutá“. VAGÍNY NIE SÚ ŠPINAVÉ! A áno, napísala som to veľkými písmenami, pretože práve kričím od zlosti!"

Prečo je tento trend nebezpečný?

Po prvé, vagíny sa čistia samy a po druhé, nie sú špinavé. Tento trend je tým pádom bezvýznamný a nebezpečný zároveň. V horšom prípade môže prísť k natrhnutiu močového mechúra. Trhlina v jeho stene je zvyčajne výsledkom vonkajšieho pôsobenia sily. Takže blahoželáme… Touto praktikou si však koledujeme aj o bakteriálnu vaginózu, infekciu spôsobenú rôznymi hubami a baktériami na povrchu uhoriek. Namiesto čistenia vagíny paradoxne narúšajú pH a napádajú vaginálnu flóru.

Stačí voda

Stále viac štúdií ukázalo to isté. Sprchové gély, pH neutrálne mydlá a akékoľvek domáce prostriedky vagíny nečistia, zato však môžu spôsobiť značné škody. Správne sa vagína čistí vodou, flóra sa reguluje sama.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #močový mechúr #vagína #uhorka #detox #bakteriálna vaginóza

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...