Radí koučka Reese Witherspoonovej: Čoho sa vzdať a čo si dopriať?

Herečka Reese Witherspoon (41) je krásna a v dobrej kondícii. Vďačí za to nielen dobrým génom, ale aj ukážkovej rutine.

25.10.2017 11:00
Reese Witherspoonn Foto:
Reese Witherspoon v komédii To bude boj.
debata

Aby to poctivo dodržiavala, spoľahla sa držiteľka Oscara na osobnú trénerku, ktorá dohliada na jej program, ktorý zahŕňa nielen výživu, ale aj fitness. V rozhovore pre časopis Mind Body Green koučka Ashley Borden prezradila pár dôležitých tipov pre zdravý životný štýl:

Zrieknite sa cukru

Ashley Borden vraví, že rafinovaný cukor je pre naše telo čistý jed. Nielenže spôsobuje závislosť, takže tejto drogy potrebujeme stále viac a dávku čoraz rýchlejšie. Príliš veľa cukru spôsobuje nadváhu, poškodzuje zuby a môže spôsobiť nebezpečný diabetes typu 2. Následky metabolickej choroby siahajú až po poruchy zraku a straty končatín. A to nie je všetko. Štúdie ukázali, že cukor poškodzuje aj srdce a spôsobuje „zmenšenie“ mozgu. Zápaly v tele sa konzumáciou cukru len posilňujú. Borden odporúča: „Kto chce zdravo žiť, mal by v prvom rade vyškrtnúť zo svojho jedálnička cukor. Platí to aj pre alkohol, ktorý ho obsahuje veľké množstvo!“

Spite viac

„Vždy odporúčam svojim klientom, aby spali aspoň osem hodín,“ tvrdí odborníčka vo svete fitness, Ashley Borden. „Účinok spánku, ktorý predĺžime o dve hodiny, je lepší ako po hodinovom tréningu.“ Štúdie ukázali, že pravidelný, sedem-osemhodinový spánok tiež pomáha v noci regulovať zápaly v tele, čo má pozitívny vplyv nielen na pokožku, ale aj na celkové zdravie.

Pohyb na čerstvom vzduchu

Na čerstvom vzduchu tankujeme životne dôležitý vitamín D. Stačí na to už obyčajná prechádzka. Okrem toho slnečné svetlo stimuluje endorfíny, vďaka čomu sme šťastnejší a vyrovnanejší, čo má zas pozitívny vplyv na našu krásu a zdravie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #diabetes #nadváha #spánok #endorfín #vitamín D #rafinovaný cukor

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...