Päť tipov proti útočiacej nádche

Obdobie nádchy je v plnom prúde. Ak sa už ozýva, pomôžte telu s ňou bojovať.

23.10.2017 17:00
chrípka, žena, choroba, nádcha, prechladnutie Foto:
Nádcha nie je nič príjemné.
debata

Inhalujte – ak nemáte inhalátor, tak si jednoducho pripravte hrniec s vriacou vodou, vložte doň bylinky, napríklad harmanček a vduchujte pod uterákom výpary. Zvlhčíte dýchacie cesty, celkovo sa vám uľaví.

Niečo ostrejšie – chren, cibuľa, cesnak. Okrem toho, že obsahujú protizápalové látky, majú schopnosť rozpúšťať hlien.

Slepačia polievka – Okamžite vás zahreje zvnútra a pary vám uvoľnia upchachtý nos. Obsahuje proteíny, ktorú sú pri prechladnutí dôležité, lebo posilnia imunitný systém. Domáci vývar má aj protizápalové účinky. Vďaka zelenine predstavuje aj prísun vitamínov, hoci nie v takom množstve, ako keby boli kúsky surové.

Teplý kúpeľ – Relaxuje pri ňom telo, má možnosť oddychovať a zároveň aj inhalujete. Do vody pridajte prítorodné éterické oleje, vďaka ktorým sa vám bude lepšie dýchať (eukalyptus) – uvoľní sa vám nos. V teplom kúpeli nezostaňte dlhšie ako 15 minút. Ak máte zvýšenú teplotu, kúpeľ vhodný nie je.

Veľa tekutín – s nádchou ide ruka v ruke aj potenie, kedy telo stráca množstvo tekutín. Je preto dôležité ich zodpovedne dopĺňať – najlepšie bylinkovými čajmi a čistou vodou. Pomôže napríklad tymiánový čaj s medom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nádcha #polievka #inhalácia

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...