Tri spôsoby, ako dodať vášmu jedálničku o kúsok zdravia viac!

Snažíme sa konzumovať zdravo, vyvážene. Ale nie vždy nám to ide. Niekedy stačí však pár detailov a urobíme z jedla zdravšiu pochutinu.

16.10.2017 07:00
citrón Foto:
Citrónovú šťavu pridávajte do ovocných štiav alebo ňou pokvapkajte nakrájané ovocie na tanieri.
debata

Odborníci na výživu, ktorých cituje britský Daily Mail, sa zhodli, že pri príprave jedál doma dokážeme dodať jednotlivým porciám viac vitamínov pomocou drobných trikov. Medzi ne patria aj nasledujúce tri.

Citrónová šťava k ovociu

Či už si nakrájate na mesiačiky jablko, alebo odšťavíte ovocie, pridajte k nim vytlačenú citrónovú šťavu. Pomocou nej zvýšite obsah vitamínu C v potravine a zároveň zvýrazníte prirodzenú chuť ovocia.

Olivový olej k zelenine

Ak máte pocit, že je zdravšie konzumovať zeleninu bez akéhokoľvek oleja, vedzte, že to nie je tak celkom pravda. Ak pridáte kvalitný olivový olej do šalátov či k surovej zelenine na tanieri, zvýšite antioxidačné aj protizápalové účinky jedla. Platí to aj pri zelenine varenej. Samozrejme, s olejom to nepreháňajte. Jeho benefity sú však nespochybniteľné.

Orechy do šalátov

Ak pridáte do šalátu zopár lúpaných a nesolených orechov (môžu byť aj slnečnicové či tekvicové semená), spravíte z jedla zdravší pokrm. Prítomnosť orechov totiž zvýši obsah selénu, ktorý napomáha zdravému fungovaniu kardiovaskulárneho systému či štítnej žľazy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #jedlo #orechy #olivový olej #citrón #šťava

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...