Prečo sa oplatí pravidelne športovať! Jasné a stručné tipy

Problémy s nadváhou, tlakom či imunitou? Vďaka športu sa budú o slovo hlásiť čoraz menej. Čo všetko dokáže šport:

30.09.2017 13:00
cyklistika, bicykel, bicyklovanie, šport,... Foto:
Jeseň ešte praje pravidelnému bicyklovaniu.
debata

Redukuje stres

Pri bicyklovaní, behu či plávaní sa zrazu cítime úplne voľne, bezstarostne a na stres ani len nepomyslíme. Čím viac športu – tým menej stresu v živote.

Nabíja energiou

Okamžite po športovom výkone sme zväčša unavení, ale po niekoľkých minútach to príde! Pocítite nával energie, ktorá osvieži celé telo. Aj myseľ.

Znižuje krvný tlak

Kto pravidlene športuje, má menej problémov s vysokým krvným tlakom, čo potvrdili mnohé štúdie. Pozitívne vplýva aj na pulz, čím je človek viac trénovaný, tým menej úderov za minútu srdce vykoná – tým menej sa opotrebováva.

Posilňuje imunitu

Ešte stále je čas zacvičiť si na čertvom vzduchu! A virózy nedostanú šancu, telo s nimi dokáže bojovať oveľa účinnejšie.

Zvyšuje sebavedomie

Cítite sa spokojne, ste menej stresovaná a vďaka pohybu sa mení vaše telo a dokonca aj pokožka. Pohľad do zrkadla poteší, čo sa odrazí aj na vašom sebavedomí.

Zlepšuje spánok

Ak sa svaly unavia pohybom, priam si pýtajú pokoj a čas na relax. Telo je príjemne unavené, stres nás neprenasludeje, takže hlboký spánok sa prihlási o slovo čaraz častejšie. Športovať sa však odporúča tak, aby ste už mali 2 hodiny pred spaním kľudový režim. Aby telo malo dostatok času spracovať všetky podnety zo športovej aktivity.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #imunita #šport #stres #srdce #krvný tlak

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...