Neviete vyskočiť z postele? Takto zo seba spravíte ranné vtáča

Aj vám sa zdá, že každé ráno zvádzate ten najťažší boj - boj sama so sebou a nechuťou vstať či pustiť sa do bežných činností. Trvá to aj pár hodín...

25.09.2017 11:00
vstávanie - ráno - raňajky - energia Foto:
Hneď po prebudení je dobré ponaťahovať sa a precvičiť si telo.
debata

Áno, niektorí z nás sú skrátka produktívnejší večer alebo v druhej polovici dňa, zatiaľ čo do obeda sa len tak nedbalo „ponevierajú životom“. Zmeniť to nie je jednoduché, ale podľa psychologičky Jo Hemmingsovej, ktorú cituje portál módneho magazínu Harper's Bazaar, existuje pár vecí, ktoré by mohli zabrať.

Prvé základné pravidlo je, nestišovať budík alebo ho neposúvať o cenné minúty ďalej a ďalej. Také čosi nezaberá a práve naopak, spôsobí to skôr, že sa budete cítiť ešte viac unavení. Ideálne by ste mali stíšiť budík a začať s preberaním. Pomôcť môže napríklad, že si nastavíte na mobile ako tón budenia obľúbenú energickú skladbu.

Prekvapivé sú aj rady, ktoré vraj účinkujú a súvisia so samotným spánkom. Ukladať by ste sa mali na ľavý bok a obliecť si do postele niečo vo výraznej žltej farbe, ktorá je energizujúca.

Potom už nasleduje súbor činností, ktoré z mátohy spravia čipernú a plnohodnotne fungujúcu osobu. Najdrsnejším zážitkom bude asi studená sprcha. Ale účinkuje. Ak sa jej však chcete vyhnúť, skúste alternatívu v podobe krátkeho cvičenia. Skvelým pomocníkom sú aj stojky pri stene. Skúste v stojke vydržať celkovo dve minúty. Neodchádzajte z domu bez raňajok – mali by však byť vyvážené a obsahovať pomaly sa uvoľňujúce sacharidy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #spánok #vstávanie #ráno #trik

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...