Bývalá kuchárka Mirandy Kerr: Takto sa stravovala supermodelka

Podľa bývalej kuchárky Kate McAloon, ktorá pracovala aj pre Stevena Spielberga, Courtney Cox a Gwyneth Paltrow, nejde v prípade stravy Mirandy Kerr o zriekanie sa, ale skôr o mieru.

28.09.2017 13:00
Miranda Kerr pózuje fotografom v Tokiu. Foto: ,
Miranda Kerr pózuje fotografom v Tokiu.
debata

Vyhráva tu staré dobré „všetko s mierou“. V skutočnosti si totiž Miranda dopraje aj koláče či čokoládu. Avšak len z času na čas a samozrejme, nie každý deň. McAloon pre austrálsky Daily Telegraph prezradila: „Miranda sa riadi pravidlom 80/20. Znamená to, že na 80 percent sa stravuje zdravo, 20 percent patrí prehreškom. Preto ju nikdy nestresuje pocit, že si musí odopierať sladkosti alebo niečo mastné a slané. Vďaka tomu je úspešná dlhodobo.“

Cukor v kuchyni nehľadajte

80 percent stravy Mirandy Kerr tvorí ovocie, zelenina, losos a bezlepkové cestoviny. „Rafinovaný cukor nemá v kuchyni miesto,“ tvrdí McAloon. „K tomu používa len vysokokvalitné oleje. A mäso sa objavuje na tanieri len zriedka.“

Podporovateľka alkalickej stravy

Kerr podporuje alkalickú stravu. V prvom rade nemá podporovať chudnutie, skôr predchádzať ochoreniam ako je osteoporóza a srdcové ochorenia. Táto strava vychádza z predpokladu, že „kyslé“ telo ochorie, slúži ako „chovná plocha“ pre škodlivé baktérie a rýchlejšie spotrebúva dôležité živiny. Na druhej strane, alkalické alebo bázické telo ostáva zdravé.

Zdravé stravovanie

Vďaka alkalickým potravinám je vraj možné neutralizovať kyseliny a ovplyvniť tým hodnotu pH. Ale telo vie svoje pH hodnoty regulovať samo – nezávisle od našej stravy. Napriek tomu má „alkalická diéta“ pozitívne aspekty. Veľa čerstvej zeleniny a ovocia, sójové produkty, žiadne mäso, alkohol či kofeín a cukor s múkou len vo výnimočných prípadoch: To všetko je v súlade so všeobecnými kritériami zdravého stravovania.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mäso #čokoláda #zelenina #sladkosti #baktérie #alkalická diéta

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...