Vyhráva tu staré dobré „všetko s mierou“. V skutočnosti si totiž Miranda dopraje aj koláče či čokoládu. Avšak len z času na čas a samozrejme, nie každý deň. McAloon pre austrálsky Daily Telegraph prezradila: „Miranda sa riadi pravidlom 80/20. Znamená to, že na 80 percent sa stravuje zdravo, 20 percent patrí prehreškom. Preto ju nikdy nestresuje pocit, že si musí odopierať sladkosti alebo niečo mastné a slané. Vďaka tomu je úspešná dlhodobo.“
Cukor v kuchyni nehľadajte
80 percent stravy Mirandy Kerr tvorí ovocie, zelenina, losos a bezlepkové cestoviny. „Rafinovaný cukor nemá v kuchyni miesto,“ tvrdí McAloon. „K tomu používa len vysokokvalitné oleje. A mäso sa objavuje na tanieri len zriedka.“
Podporovateľka alkalickej stravy
Kerr podporuje alkalickú stravu. V prvom rade nemá podporovať chudnutie, skôr predchádzať ochoreniam ako je osteoporóza a srdcové ochorenia. Táto strava vychádza z predpokladu, že „kyslé“ telo ochorie, slúži ako „chovná plocha“ pre škodlivé baktérie a rýchlejšie spotrebúva dôležité živiny. Na druhej strane, alkalické alebo bázické telo ostáva zdravé.
Zdravé stravovanie
Vďaka alkalickým potravinám je vraj možné neutralizovať kyseliny a ovplyvniť tým hodnotu pH. Ale telo vie svoje pH hodnoty regulovať samo – nezávisle od našej stravy. Napriek tomu má „alkalická diéta“ pozitívne aspekty. Veľa čerstvej zeleniny a ovocia, sójové produkty, žiadne mäso, alkohol či kofeín a cukor s múkou len vo výnimočných prípadoch: To všetko je v súlade so všeobecnými kritériami zdravého stravovania.