Takto sa zhadzuje bez hladovky

Túžite sa dostať do formy? Existujú jednoduché spôsoby, ako to dosiahnuť. Základom je úprava stravy a pohyb. Už dávno však neplatí, že sex je ten najlepší „spaľovač“ tuku.

21.09.2017 17:00
vajce, vajíčko Foto:
Zopár vajíčok na raňajky vás dokáže zasýtiť na celé dopoludnie.
debata

Malé porcie stačia

Ak sa potrebujete rýchlo dostať do formy, nezabúdajte na najdôležitejšie jedlo dňa, raňajky. Šálka kávy a pohár vody k nim jednoznačne nepatria. Odborníci rovnako pochybujú aj o zdravotných účinkoch takzvaných sladkých raňajok v podobe ochutených obilnín, koláčikov či jogurtov s obsahom džemu alebo inej sladenej ovocnej zložky. Zopár vajíčok denne na slaninke alebo bez nej vás dokážu zasýtiť na celé dopoludnie. Navyše, bielkoviny obsiahnuté v tomto jedle dokážu naštartovať metabolizmus rýchlejšie, než ovocie alebo zelenina, čo v konečnom dôsledku spôsobuje efektívnejšie chudnutie.

Viac zdravých tukov

Zhadzovanie tukov môže byť zábavnejšie paradoxne s tukmi. Pozor, s tými ktoré majú rastlinný pôvod. Výskumy publikované začiatkom tohto storočia potvrdili, že konzumácia tukov dokáže narobiť menej škody, než jedenie sladkých potravín, ako sú koláče, zákusky, buchty alebo iné druhy sladkého pečiva. Ak sa túžite rýchlo dostať do formy, vynechajte viaceré zdroje cukru. Medzi sacharidové jedlá tiež zaraďujeme rôzne druhy bieleho a tmavého pečiva. Zdravými zdrojmi tukov sú avokádo a rastlinné semienka. Napríklad avokádo obsahuje až 15 g prospešných tukov.

Vyhýbajte sa dlhým tréningom

Základná chyba, ktorej sa dopúšťajú ľudia túžiaci rýchlo zhodiť nadbytočné kilogramy spočíva v náročných tréningoch. Ak trénujete šesťkrát do týždňa, môže sa vám prihodiť to, že sa pretrénujete. Pretrénovanie sa prejavuje depresiami, nechutenstvom, fyzickými bolesťami a nespavosťou. Namiesto šiestich návštev fitness centra trávte v posilňovni o polovicu menej času. Omnoho efektívnejšie sú tiež aerobné tréningy, ako napríklad beh na krátke trate, či bicyklovanie.

Koľko energie spálime?

Spomedzi fyzických aktivít si vyberajte tie, vďaka ktorým spálite viac energie za omnoho kratší čas. Ponúkame prehľad športov a iných „činností“ s množstvom minutých kalórií. Hodnoty sú vypočítané na ženu vážiacu 60 kg, fyzická aktivita je v trvaní 10 minút.

  1. Bicyklovanie nad 20 km/hod. – cca 85 kcal
  2. Beh okolo 8 km/hod. – cca 85 kcal
  3. Tenis – cca 75 kcal
  4. Aerobik – cca 58 kcal
  5. Vzpieranie – cca 32 kcal
  6. Upratovanie – cca 37 kcal
  7. Pohlavný styk – cca 15 kcal

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #chudnutie #hladovka #bielkoviny #malé porcie

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...

+ Nedávajte do seba kopu liekov, vaše telo s tým nie je OK.
Dnes toho budete mať na práci dosť, preto...