Postavu vytvaruje aj spoločenský tanec. Zvládnete to aj bez partnera

Návrat tanečnej súťaže na obrazovky opäť zdvihol vlnu záujmu o kurzy elegantného tanečného umenia. Nejde však len o to, aby ste si osvojili základy jednotlivých tancov.

22.09.2017 09:00
debata (1)
Tanečnica Mirka Kosorínová. Foto: archív Mirky Kosorínovej
Tanečnica Mirka Kosorínová. Tanečnica Mirka Kosorínová.

Ako pre Pravda.sk uviedla tanečnica Mirka Kosorínová, pri spoločenskom tanci sa dá vytrénovať a vyformovať postava za niekoľko týždňov. Čím intenzívnejší je tréning, tým viditeľnejšie sú výsledky.

Známa blondínka, ktorá v minulosti sama účinkovala v šou Let's Dance už roky vyučuje začiatočníkov a podľa nej sa naučiť základom dokáže každý. Akurát ide o to, ako ku tancu pristúpi a ako potrebuje kroky a techniku vysvetliť a pochopiť.

Pre ženy, ktoré riešia v hlave, či vyraziť na kurz aj bez mužského partnera, odporúča novú alternatívu. Tanečný kurz, ktorý sa mieša tak trochu s cvičením. „Ide o lekcie bez partnera, na ktoré sa ľudia môžu prihlásiť sami. Netancujú sa v tanečných topánkach,“ vysvetľuje Kosorínová.

„Už rozcvička obsahuje nejakú konkrétnu choreografiu. Tú sa musí skupina naučiť a trénuje ju celú hodinu. Je to dynamická forma tanečného cvičenia, pri ktorej sa spaľujú tuky, formuje sa postava. Celá hodina sa odohráva v intenzívnom tempe a končí sa strečingom,“ dopĺňa tanečná lektorka.

Necháte sa zlákať salsou?

Pre magazín MiA, ženskú prílohu denníka Pravda, Kosorínová hovorila o benefitoch spoločenského tanca pre postavu. Dočítať sa, čo prezradila, môžete už budúcu stredu, keď bude MiA súčasťou vydania denníka Pravda. Hviezdou októbrového vydania a tvárou z obálky je česká topmodelka Linda Vojtová.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pohyb #tanec #Mirka Kosorínová #postava #formovanie #spoločenský tanec

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...