Prepadla vás chuť na čokoládu? Čo všetko to môže znamenať?

Na aké minerálne látky je bohaté kakao? V čase stresu ich telo potrebujete o čosi viac.

13.09.2017 07:00
čokoláda, tehotná žena Foto:
Aj vy máte chuť na čokoládu? Práve teraz!
debata

Náhla chuť na čokoládu? Kto by tento pocit nepoznal… Iste, takáto túžba sa ozýva v čase, kedy nám chýba energia, keď telo zápasí s nízkou hladinu glukózy v krvi alebo v čase veľkého stresu. No o slovo sa hlási ešte ďalší dôvod – nedostatok minerálov. Kakao je totiž bohatým zdrojom horčíka. A to je minerál potrebný pre svaly aj nervy, čiže jeho spotreba sa v čase enormného stresu môže zvýšiť.

Kakao obsahuje takisto aj zinok a ten je dôležitý pre imunitu organizmu. Nedostatok horčíka či zinku v tele tak môže vyvolať silnú túžbu po čokoláde. Je dobré telu dodávať v strave dostatok týchto minerálov – horčík sa nachádza v celozrnných potravinách, mlieku, strukovinách či banánoch. Zinok zasa v morských plodoch, pšeničných klíčkoch, vo vajciach či špenáte. Oba minerály sa hojne nachádzajú aj v orechoch, telu ich môžeme dodávať aj vhodne zvolenými minerálkami.

Čokoláda s vysokým obsahom kakaa môže byť pre telo prospešná, samozrejme, ak ju nezjete celú na posedenie. Dva malé kúsky denne celkom postačia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zinok #horčík #kakao #minerál

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...