Pomôžte vášmu pomalému metabolizmu, nie je to veda!

Občas pomôžu naštartovať metabolizmus aj malé zmeny, ktoré nijako výrazne nenarušia váš život.

23.08.2017 13:00
spálňa, spánok, nespavosť, vstávanie, budík Foto:
Ak telo nie je oddýchnuté, necítite sa v pohode.
debata

Zelený čaj je nielen zázrakom pomáhajúcim našej kráse zvnútra, ale zároveň pozitívne ovplyvňuje metabolizmus. A ďalší bonus? V istej miere obmedzuje ukladanie tuku. A to ešte stále nie je všetko. Zelený čaj dokáže spomaliť nárast hladiny cukru v krvi po konzumácii jedla – čo znamená, že človek sa cíti dlhšie zasýtený a hlad sa neozýva o slovo tak nástojčivo.

Voda je pre metabolizmus alfou a omegou. Dva litre tekutín telu postačia na aktívny metabolizmus. Ak ho dostatočne zásobujete vodou, výrazne zlepšujete jeho chod. Aby ste nezabudli na príjem vody, majte ju stále pred očami. Na stole v kancelárii majte fľašu či veľký pohár – akonáhle sa vyprázdni, okamžite ju naplňte.

Sama dobre viete, čo spôsobí nedostatok spánku s vaším telom – okrem iného si neustále pýta niečo sladké, pociťujete vlčí hlad – telo si pýta energiu, ktorá mu chýba kvôli nedostatku spánku. Ak organizmus bude v „podode“ a oddýchnutý, energiu sústredí iným smerom, než na upozorňovanie, že vám chýba „palivo“. Hoci to znie banálne, aj nedostotok spánku či odpočinku dokáže potrápiť práve metabolizmus.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čaj #spánok #metabolizmus #spaĺovanie

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...