Päť dôvodov, prečo sa oddať kolobežkovaniu

Na prvý pohľad budete pôsobiť stále trochu exoticky. Kolobežky totiž nepatria na našich vozovkách k väčšinovým prepravným prostriedkom.

20.08.2017 17:10
bicyklovanie, relax, pohyb Foto:
Lepšie ako na bicykli si vyformujete postavu na kolobežke.
debata (2)

Na telo aj psychiku pritom majú enormne lepší vplyv ako napríklad bicykle, alebo kolieskové korčule. Kto zažije kolobežku, ostáva jej verný. A dobre vie prečo.

Komplexný pohyb

Jazda na kolobežke si vyžaduje celého človeka. Zapájate množstvo svalov a ak to v úvode preženiete, tak uvidíte, že svalovica nebude len na nohách, ale na celom tele. Aktivujete svaly dolných aj horných končatín, plus brucho a zadok. Do pohybu dostanete celé telo a preto nedochádza k preťažovaniu len niektorých svalových partií.

Ideálna k sedavému zamestnaniu

Bežné mestské kolobežky zvládajú na pohodlné cestovanie vzdialenosti do päť kilometrov, ak plánujete dlhšie presuny, je lepšie vybrať si modely s nafukovacími kolieskami. Bez ohľadu na typ kolobežky je to však absolútne ideálny dopravný prostriedok do práce. Fyzioterapeuti používajú kolobežkovanie ako doplnok k rehabilitácii, ale aj ako prevenciu pri problémoch s krčnou a krížovou chrbticou. Dvoch častí tela, ktoré enormne zaťažuje práca v kancelárii. Oproti chôdzi vám jazda na kolobežke čas na prejdenie trasy skráti na približne tretinu.

Hit na formovanie postavy

Tým, že zapájate celé telo aj výsledky jazdenia na kolobežke bude vidieť rýchlo. Za hodinu kolobežkovania je možné spáliť v rozmedzí od 500 až do 2100 kalórií. Okrem toho je kilometer jazdy totožný takmer s dvestovkou drepov. Pekný zadok a stehná teda kolobežkovaniu fandia.

Lepšia ako iné športy

V porovnaní s behaním je kolobežkovanie menej náročné na kĺby, nebolí z neho zadok ako pri jazde na bicykli a je dokázané, že na kolobežke spálite za rovnaký čas a v rovnakom teréne o 30% viac energie akoby ste bicyklovali. A to je potešujúca informácia pre každú ženu, ktorá hľadá spôsob, ako rozpustiť tuk na tele.

Je to jednoducho zábava

Azda žiadny šport nie je tak zábavný ako jazda na kolobežke. Môžete ju využívať v meste, na nákupy, alebo napríklad aj do terénu, záleží len na prevedení. Je skladná, menšia ako bicykel a okamžite sa do nej zamilujete. Nedá sa pri nej myslieť na prácu, vytesní vám z hlavy stres a tým ozdravuje psychiku. Výhodou je aj rýchle vylučovanie endorfínov, ktoré vás spravia šťastnejšími.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #pohyb #kolobežka #formovanie postavy

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...