Takto vlašské orechy zatočia so starobou

Ak hľadáte super potravinu mladosti, vlašské orechy sú tou správnou voľbou. Pre bohatý obsah zdraviu prospešných živín dokážu zabezpečiť krásnu pokožku a oddialiť príznaky starnutia.

19.08.2017 08:00
orechy, semená, výživa, vitamíny Foto:
Vlašské orechy sú účinné ako prevencia proti artritíde, Alzheimerovej chorobe a kardiovaskulárnym ochoreniam.
debata (2)

Zázrak s vitamínom mladosti

Vlašské orechy sa hrdia vysokým obsahom vitamínu mladosti – vitamínom E, flavonoidmi, melatonínom a kyselinou ellagovou. Ide o zlúčeniny, ktoré fungujú vo vzájomnej symbióze a zabezpečujú pre ľudský organizmus dlhovekosť. Uvedené látky majú silné antioxidačné vlastnosti, čím zbavujú telo toxínov, čistia pokožku a dokážu predchádzať viacerým chronickým ochoreniam. Podľa štúdie uverejnenej v časopise Food and Function tento druh orechov patrí medzi najlepšie anti-age potraviny.

Stop starobe, zmiernia zápaly

Antioxidanty v nich obsiahnuté pomáhajú neutralizovať voľné radikály, ktoré poškodzujú štruktúru buniek a spôsobujú ich starnutie a v krajnom prípade aj vznik rakoviny. Každodenná konzumácia vlašských orechov pomáha v boji proti mnohým chorobám, ktoré na človeka doľahnú najmä vo vyššom veku. Sú účinné ako prevencia proti artritíde, Alzheimerovej chorobe a kardiovaskulárnym ochoreniam. Antioxidanty v orechoch môžu tiež pomôcť predchádzať rakovine a cukrovke.

Koniec ovisnutej koži

Voľné radikály, ktoré sa hromadia v tele, sú spôsobené nadmerným vystavovaním sa slnečnému žiareniu, cigaretovému dymu a nezdravým potravinám. Všetky tieto faktory ničia kolagén, to je proteín, ktorý sa podieľa na vláčnosti pokožky, jej pružnosti, lesku i farbe. Keď sa hladina kolagénu zníži, začínajú sa objavovať prvé vrásky a ovisnutá pokožka. Ak nemáte radi vlašské orechy, vyskúšajte olej z tejto zdravej pochúťky. Pýši sa vysokým množstvom omega-3-mastných kyselín, ktoré môžu zmierniť zápaly v tele a povzbudiť imunitný systém. Zápaly a znížená obranyschopnosť tela sa môžu podpisovať pod alergie, psoriázu, astmu a ďalšie ochorenia typické pre vyšší vek.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #starnutie #staroba #mladosť #vlašské orechy

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...