Ako vám kokos pomôže s „opicou“

Osvieži v horúcich letných dňoch, znižuje hladinu cholesterolu v krvi a má štyrikrát viac draslíka ako banány. Toto sú len niektoré z hlavných výhod osviežujúcej kokosovej vody.

12.08.2017 08:00
kokos, kokosový olej, relax, zdravie Foto:
Kokosová voda sa vyrába z nezrelých orechov.
debata

Hravo si poradí aj s banánmi

Na rozdiel od mlieka vyrábaného z týchto orechov je menej kalorická a vhodná do každej diéty. Ak vás zastihne smäd, pohárik kokosovej vody je skutočnou záchranou pre telo. Má sladkú a výraznú chuť. Kokosová voda sa vyrába z nezrelých orechov, obsahuje menej tuku ako mlieko, je ľahšie stráviteľná a ideálna na chudnutie. Pohár tohto elixíru má len 50 kcal, čo zodpovedá iba približne 1,5 gramom cukru. Z minerálnych látok sa pýši vysokým obsahom sodíka. V dvoch decilitroch je približne 105 mg sodíka a až 290 mg draslíka. Pohár kokosovej vody sa tak množstvom draslíka (K) vyrovná až štyrom banánom. Množstvo tuku v tomto zázračnom elixíre je tak nízke, že ju pokojne môžete popíjať každý deň. Na prečistenie organizmu sa odporúča konzumovať dva dcl kokosového nápoja na lačný žalúdok po dobu siedmich dní.

Lieči stavy opitosti

Ak trpíte akné, čiernymi bodkami či pigmentovými škvrnami, máme pre vás skvelú správu. Kokosová voda hĺbkovo čistí pokožku a sťahuje póry. Okrem toho výrazne hydratuje celý organizmus a eliminuje prebytok kožného mazu. Pre svoje osviežujúce vlastnosti je výborným prostriedkom na odstraňovanie stavov, ktoré sú spôsobené hýrením a alkoholom. V prípade, že máte problémy s trávením, kokosová voda vám môže pomôcť vyriešiť tento problém. Vďaka vysokej koncentrácii vlákniny, pomáha predchádzať zápche, ale tiež mierne zvyšuje sekréciu žalúdočnej kyseliny. Stimuluje tak trávenie a odstraňuje problémy tzv. lenivého čreva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cholesterol #kokos #osvieženie #draslík #kokosová voda #opitosť

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...