Ako dokáže repový džús chrániť zdravie

Čo sa stane, ak zmiešate šťavu z červenej repy, jabĺk a mrkvy? Zázračný nápoj, ktorý chráni pred rakovinou.

10.08.2017 07:00
cvikla, červená repa, detox Foto:
Šťava z repy, jabĺk a mrkvy má blahodárne účinky na organizmus.
debata (2)

Lieči nádory?

Tento elixír si našiel svoje uplatnenie v tradičnej čínskej medicíne. Jeho účinky overoval aj rakúsky lekár Rudolf Brojs, ktorý skúmal účinky repovej šťavy na ľudský organizmus. Brojs dospel k záveru, že spomínaný nápoj dokáže pomôcť ľuďom v boji proti nádorovým ochoreniam. Pod úspech tohto „lektvaru“ sa podpisuje výborná kombinácia vitamínov obsiahnutých v repe, mrkve i jablkách. Chutný mix ovocia a zeleniny podľa portálu healthyfood-for-healthylife.com dáva nádej ľuďom, ktorí trpia rakovinou. Ukázalo sa totiž, že má veľký úspech pri liečbe rakoviny pľúc, rovnako zabraňuje tvorbe malígnych nádorových buniek.

Džús vhodný do diéty

Jablká obsahujú vitamíny skupiny B, A, kyselinu askorbovú (vit. C), vitamín K a minerálne látky zinok, horčík, draslík, fosfor, vápnik, sodík a železo. Vďaka vysokému obsahu sacharidov, najmä fruktózy a glukózy, dodávajú telu energiu a zabraňujú únave. Vzhľadom na vysoký obsah vitamínu C a antioxidantov majú tiež silný imunostimulačný účinok. Sú veľmi účinné v boji proti vírusom, baktériám a voľným radikálom, stimulujú úbytok hmotnosti a povzbudzujú trávenie. Mrkva je bohatá najmä na beta-karotén (provitamín A), ktorý chráni pokožku a oči. Z minerálov sa pýši selénom, ktorý povzbudzuje imunitný systém. Kombinácia vitamínov A, C a minerálnych látok v mrkve údajne znižuje riziko mozgovej príhody a má silný protinádorový účinok. Vitamíny A, B a C z červenej repy vrátane železa, medi, horčíka a draslíka povzbudzujú srdce, zlepšujú elasticitu ciev, čistia pečeň a chránia tráviaci systém.

Lepšie trávenie, krajšia pleť

Čerstvá šťava z repy, mrkvy a jabĺk chráni žalúdok pred vredmi, reguluje pohyby čriev, podporuje odbúravanie toxínov a lieči chronickú zápchu. Štúdie ukázali, že tento nápoj má všetko, čo potrebujete pre dokonalú pokožku bez vyrážok a akné. Pomáha tiež liečiť kožné ochorenia spojené s vírusmi a baktériami. Bohatstvo prírodných ingrediencií spomaľuje proces starnutia pokožky a pomáha s vráskami, suchou a poškodenou pokožkou a obnovuje jej lesk a pružnosť. S pomocou tohto nápoja môžete vyriešiť tiež problém suchých, červených a unavených očí. Prírodný džús pomôže zregenerovať oči po dlhej práci na počítači a zachovať ich prirodzené zdravie.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #rakovina #chudnutie #trávenie #červená repa #zeleninové nápoje

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...