Viac energie, prosím! Pár tipov, ako ju získať

Letné dni dokážu človeka obrať o energiu. Ako ju získať späť?

08.08.2017 14:30
leto, letná dovolenka, more, šport, volejbal,... Foto:
Pri plážovom volejbale sa nielen zabavíte...
debata

Leto patrí sezónnej zelenine aj ovociu. Zabudnite na fast-food, ktorý vás doslova stiahne k zemi, namiesto toho siahnite po čersvých potravinách. Sú plné vitamínov a živín, ktoré vás dokážu nabiť energiou.

Orechy dodávajú energiu, celozrnné produkty vlákninu – táto kombinácia sa počas dňa hodí.

Plávanie je považované za úžasnú formu pohybu, ktorá je okrem iného aj skvelou stimuláciou metabolizmu. Plávanie je samé o sebe prospešné, navyše, vo vode dochádza aj k masáži tela, vďaka čomu vo vode organizmus doslova „ožije“.

Leto ponúka veľa zábavných športových činností, takže hýbať sa môžete aj vtdey, ak nie ste práve zástankyňou cvičenia – pri hrách ako volejbal, bedminton či frisbee sa nielen zabavíte, ale aj precvičíte telo. To bude následne plné endorfínov a tým pádom aj energie.

Leto je čas ľadových čajov. Zelený čaj, zázvorový, mätový či oolong telo nabudia, naštarujú metabolizmus, navodia pocit sviežosti. Ideálne je piť ich bez cukru.

Po masáži sa síce cítime skôr ospalo ako sviežo, ale energia sa prihlási o slovo o pár hodín. Keď telu doprajeme masáž, uvoľníme stuhnuté svaly – zrazu pocítime istú úľavu, najmä, ak nás čosi pobolieva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #energia #volejbal

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...