Ak chcete schudnúť, jedzte fialové potraviny!

Ak chcete pár kíl schudnúť, mali by ste si v budúcnosti posvietiť na farbu potravín. Tak totiž funguje fialová diéta!

07.08.2017 12:00
baklažán, zelenina, stravovanie, výživa Foto:
Ilustračné foto.
debata

Mariah Carey mala po narodení svojich dvojičiek špeciálnu diétu: Tri dni v týždni jedla len fialové potraviny. V zahraničí je táto diéta známa pod anglickým názvom „Purple Diet“, v nemecky hovoriacich krajinách ako Lila-Diät".

Ako funguje?

Pri tejto diéte by sme mali aspoň tri po sebe nasledujúce dni jesť len baklažán, kapustu, čučoriedky, černice, slivky alebo cviklu. Najlepšie sa fialové potraviny dopĺňajú červeným ovocím (maliny, čerešne, jahody, ružový grapefruit a červené pomaranče).

Ako schudnúť?

Vo väčšine fialových potravín sa nachádzajú antokyány, obzvlášť silné antioxidanty, ktorý naše bunky chránia a spomaľujú proces starnutia. Okrem toho obsahujú druhy ovocia a zeleniny vo fialových odtieňoch veľa vitamínu C a E. Efekt chudnutia vzniká do značnej miery pri zriekaní sa sacharidov a tukov. Predovšetkým bobuľové ovocie dodáva veľa energie a znižuje krvný tuk a hladinu cholesterolu v krvi. Výsledkom je odbúravanie tukov.

Náš tip:

Pripravte si fialové ovocie ako smoothie, dbajte na vyváženú stravu, v ktorej nechýbajú celozrnné produkty, ani zdravé tuky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starnutie #chudnutie #sacharidy #vitamín C #cholesterol #antioxidanty

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....