Poznajte 3 chyby, ktoré spôsobujú, že sa nám ukladá tuk na bruchu!

Poznáte to aj vy? Priberáte a všetko sa vám ukladá predovšetkým v oblasti bruška. Napriek tomu, že sa vám zdá, že kontrolujete svoj jedálniček, nie a nie sa s centimetrami okolo pása vrátiť k nižším hodnotám.

27.07.2017 13:00
chudnutie, hmotnosť, chudosť Foto:
Ako zabojovať s tukom na bruchu?
debata (9)

Dôvodov je niekoľko – okrem samotného nesprávneho stravovania to však môžu byť aj veci, o ktorých si vôbec neuvedomujete, že sú telu škodlivé. Hoci pravidelne cvičíte a jedávate striedmo, tuk okolo brucha sa stále ukladá. Čo za tým môže byť?

Popíjanie bublinkových sladených nápojov

Ak denne vypijete dve plechovky bublinkového sladeného nápoja, máte tendenciu priberať päťkrát rýchlejšie ako ľudia, ktorí si takýto nápoj doprajú len raz týždenne. Dôvodom je, že vysoký obsah cukru v nápojoch núti telo prijímať ďalšiu a ďalšiu potravu, pretože zvyšuje našu túžbu po jedle. Namiesto sladených nápojov voľte čistú vodu, alebo vodu ochutenú bylinkami a citrónovou šťavou.

Časté konzumovanie nízkotučných jedál

Hoci sa domnievate, že toto by mohlo telu prospieť, vedecké prieskumy ukazujú opak. Dôvod je prostý – do nízkotučných jedál sa zvyčajne pridávajú umelé sladidlá, alebo obsahujú zvýšené množstvo cukru. To sa pri spracúvaní často premieňa na tuk a ukladá v tele. Nehovoriac opäť o procese zvýšenia hladu kvôli vysokým dávkam cukru v jedálničku.

Jedávate s negatívnou emóciou

Ak siahate po jedle ako úteche – napríklad, keď máte zlú náladu, depresiu, či hnev – výsledok sa skôr či neskôr prejaví na vašej línii. Emocionálne jedenie je veľmi návykové a ak ste labilnejšia povaha, akurát si zarobíte na cestu k poriadne veľkému brušku. Jasné, čokoláda občas naozaj dokáže myseľ upokojiť. Ale čo tak skúsiť to s pohárom vody, hlbokým dýchaním a meditáciou.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #jedlo #cukor #nízkotučná diéta #brušný tuk #konzumovanie

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...