Ako prežiť príjemné leto vo vyššom štádiu tehotenstva?

Ani vo vysokom štádiu tehotenstva sa nemusíte celé dni schovávať pred slnečnými lúčmi.

25.07.2017 11:00
materstvo, tehotenstvo, tehotná Foto:
Leto dokáže dať tehotným ženám zabrať.
debata

Teplé lúče nabijú vaše telo energiou, bola by škoda ju nevyužiť. Dôležité je chrániť pokožku vyšším ochranným faktorom (30 až 50), pretože u väčšiny žien je práve počas tehotenstva pokožka o čosi citlivejšia na slnko. Príjemný letný relax v tieni rozhodne neublíži, „opekaniu“ na priamom slnku sa však treba vyhnúť, pretože môže spôsobovať okrem iného aj problémy srdcovo-cievneho charakteru.

Treba si strážiť najmä pitný režim. Vplyvom dehydratácie sa totiž môže prúdenie krvi spomaliť, čím dochádza k bolestiam hlavy u budúcich mamičiek. Fľašu s vodou treba mať pri sebe vždy, hoci sa vyberiete len na krátku prechádzku okolo domu. Navyše, nepite priveľmi chladené nápoje, pretože telo musí následne vynaložiť veĺa energie na ich ohriatie na telesnú teplotu.

Ľahšiu stravu si telo počas leta pram pýta a inak tomu nie je ani počas tehotenstva. Okrem pravidelného prísunu vitamínov v podobe ovocia a zeleniny si však ustrážte aj príjem kvalitných bielkovín – hydinové mäso, ryby – nie však surové v podobe sushi, syry, vajíčka…

Bavlna, ľan a hodváb – to sú tie pravé materiály na letné dni, ak ste vo vyššom štádiu tehotenstva. Umelé materiály môžu dráždiť pokožku, sajú menej potu a je vám v nich zbytiočne teplo. Spomínané materiály – bavlna, ľan a hodváb – sú priedušné, pokožka dýcha a tým pádom sa cítite lepšie aj počas vysokých horúčav. Čo sa topánok týka, mnoho žien v tehotenstve potrebuje aj o číslo väčšiu veľkosť, keďže nohy počas tehotenstva zvyknú napuchhmúť, počas leta je tento problém ešte pálčivejší.

A napokon – oddych. Počas najväčších horúčav si radšej doprajte odpočinok v spálni, zatiahnite si žalúzie a ukryte sa pred teplom. Telo nechajte relaxovať, nenúťte ho bojovať s horúčavami. Ľahnite si vždy, keď sa vám žiada a relaxujte v záujme vášho zdravia aj zdravia bábätka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #tehotenstvo

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...